“Δώστε πίσω το παιδί μου”

Μεγάλες προσπάθειες καταβάλλει η μητέρα ενός 12χρονου αγοριού, για να πάρει πίσω το παιδί της, το οποίο κρατάει παράνομα ο πατέρας του και πρώην άντρα της από τον Αύγουστο του 2011. Το παιδί το πήγε η ίδια στο αεροδρόμιο για να πάει στην Ελλάδα να βρει τον πατέρα του για τις προγραμματισμένες καλοκαιρινές τους διακοπές. Εκείνη όμως η μέρα ήταν και η τελευταία φορά που τον είδε καθώς ο πατέρας του δεν έστειλε ποτέ το γιο του πίσω στη χώρα του.

Η ύστατη προσπάθειά της ήταν να κεντρίσει το ενδιαφέρον του Τύπου μιλώντας

δημόσια για την αρπαγή του γιου της και δημιουργώντας σελίδα στο Facebook με τίτλο «Ο Λίο Ζαγάρης απήχθη από τον πατέρα του στον Μαραθώνα, Ελλάδας».

Τελευταία ενημέρωση για την περιπέτεια αυτή ήταν ένα μήνυμα της μητέρας στο Facebook, που έλεγε: «ο απαγωγέας επιτέλους μίλησε! Ο Νικ έστειλε ένα email στο FBI της Ιντιάνα όπου είπε ότι δεν είναι δίκαιο να το απαγγέλλονται αυτές οι κατηγορίες. Ουσιαστικά αυτός ο αυτάρεσκος, κοινωνιοπαθής απαίτησε από την αμερικανική δικαιοσύνη να τον αφήσει ήσυχο. Τι ηλίθιος! Και ναι, τον παντρεύτηκα. Παρόλα αυτά οι γελοιότητές του δεν είναι όσο διασκεδαστικές ήταν κάποτε. Είναι καλό ότι μπορεί ακόμα να με κάνει να γελάω. ΜΑΛΑΚΑ! (μτφρ. στα ελληνικά σημαίνει κόπανος)».

Αυτό είναι το μήνυμα με το οποίο δημοσιοποιήθηκε το πρόβλημα της άτυχης μητέρας:

«Το όνομά μου είναι Αλίσα Ζαγάρη και είμαι μια μαμά από το Νομπλεσβίλ, που ελπίζει ότι φτάνει στο τέλος του εφιάλτη της έπειτα από την απαγωγή του παιδιού της. Τους τελευταίους 19 μήνες δίνω αγώνα για να πάρω πίσω τον 12χρονο πλέον γιο μου γεννημένο στην Ιντιάνα των ΗΠΑ. Ο πρώην άνδρας μου Νίκος Ζαγάρης, παράνομα κράτησε τον γιο μας Λεωνίδα (Λίο) Ζαγάρης, στην Ελλάδα μετά τις προγραμματισμένες καλοκαιρινές διακοπές τον Αύγουστο του 2011. Τον Φεβρουάριο του 2012, το δικαστήριο του Χάμιλτον εξέδωσε απόφαση η οποία απαιτούσε την άμεση επιστροφή του παιδιού. Ο Νίκος Ζαγάρης αγνόησε αυτή την εντολή. Τον Σεπτέμβριο του 2012 το δικαστήριο στην Ελλάδα έδωσε εντολή ο Λίο να επιστρέψει στον χώρα προέλευσής του, τις ΗΠΑ. Ο Νίκος Ζαγάρης αγνόησε και πάλι την απόφαση. Αντιθέτως συνέχισε να κρατά τον Λίο στην Ελλάδα και εφεσίβαλε την απόφαση»

Keywords
Τυχαία Θέματα