Δυο μέτρα και δυο σταθμά στο δήμο Μπουτάρη!

Των Μ. Καραπαναγιωτίδου -
Β. Στολάκη – Λ.Ζαβλιάρη

Για «δυο μέτρα και δυο σταθμά» κατηγορούν αντιπολίτευση και εργαζόμενοι του δήμου τον Γιάννη Μπουτά-ρη. «Ο δήμος δεν παρείχε την απαραίτητη νομική υποστήριξη σε εργαζόμενο όταν το Ελεγκτικό Συνέδριο του καταλόγισε – λανθασμένα κατα γενική ομολογία – ότι έλαβε χρήματα από την ταμειακή υπηρεσία, ενώ αντιθέτως δήμαρχος (!) και… διοίκηση αποφάσισαν να προσφέρουν… γενναιόδωρα τη υποστήριξη στον Γ. Μπουτάρη σε δικαστική διαμάχη του με τον π. δήμαρχο Σ. Κούβελα».

Ο νυν δήμαρχος είχε υποστηρίξει

και μάλιστα δια τηλεοράσεως ότι επί δημαρχίας Κούβελα… κάποια μηχανήματα του δήμου, στάλθηκαν στο νησί της Σαμοθράκης όπου χρησιμοποιήθηκαν «για ιδιωτικές εργασίες» και ότι έκτοτε αγνοείται η τύχη τους! «Όμως δυστυχώς, γι’ αυτόν, δεν είχε προσκομίσει τα ανάλογα ντοκουμέντα που θα τον επιβεβαίωναν!» όπως είπε στην «Κ» αντιδήμαρχος των διοικήσεων Κούβελα!
Ο π. δήμαρχος είχε ζητήσει από τον κ. Μπουτάρη να ανακαλέσει με δημόσια συγνώμη, αλλιώς το λόγο θα είχε η δικαιοσύνη, όμως τελικά δεν το έκανε και έτσι η υπόθεση οδηγήθηκε στις δικαστικές αίθουσες, έστω κι αν… δεν έχει ολοκληρωθεί στο δήμο ΕΔΕ (!) κι έστω κι αν… δεν έχουν παρουσιασθεί μέχρι στιγμής σχετικές αποδείξεις, αλλά μόνο οι τηλεοπτικοί ισχυρισμοί του κ Μπουτάρη!

Η «καταγγελία» Μπουτάρη έγινε στην… «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ. Εκεί είχε πει χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω αν… «ζουν» ακόμα αυτά τα γκρέιντερ ή όχι, δεν ξέρω αν είναι παρατημένα. Προσπαθούμε να βρούμε τη διαδικασία! Αλλά όλη αυτή η ιστορία είναι δείγμα του μπάχαλου που επικρατούσε όχι μόνο στον δήμο αλλά και σε όλη τη χώρα»

«Δεν έχει διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών»!
Την ίδια ώρα, όπως επιβεβαιώνει και ο επικεφαλής των ενεργών πολιτών στο Δήμο Θεσσαλονικης Χ. Μάτης, ασκήθηκε… πίεση ώστε ο δήμος να παρέμβει υπέρ του δημάρχου στην προσωπική του αντιπαράθεση με τον κ Κούβελα. Σε δηλώσεις του στην «Κ» τονίζει «Η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου να παρέμβει ο… δήμος υπέρ του δημάρχου, στην προσωπική αντιπαράθεση του με τον Σ. Κούβελα, είναι μία βιαστική, ατεκμηρίωτη και περιττή νομικά ενέργεια. Διότι η αναφορά στον πρώην υπουργό… δεν στηριζόταν σε κανένα επίσημο έγγραφο των υπηρεσιών του δήμου. Δεν έχει διαπιστωθεί υπηρεσιακά η βασιμότητα των καταγγελιών τις οποίες έκανε ο κ. Μπουτάρης (!) Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ούτε καν η ΕΔΕ που ο ίδιος διέταξε πριν από 10 μήνες. Αν δε, ο ίδιος γνωρίζει από άλλη πηγή, ότι τα στοιχεία τα οποία επικαλέστηκε είναι ακριβή, θα έπρεπε να είχε πάει να τα καταθέσει στον εισαγγελέα και να ζητήσει διώξεις για όσους έβλαψαν τα συμφέροντα του δήμου. Ούτε αυτό έκανε! Αλλιώς έχει προσφέρει κάλυψη σε όσους το έκαναν. Ελπίζω ειλικρινά ότι η κατάληξη της δίκης δεν θα είναι μία ακόμη… συγγνώμη. Διότι το κακό έχει γίνει. Υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα από τα πυροτεχνήματα μιας κενής δημοσιότητας… δέκα λεπτών».

Η διοίκηση στηρίζει τον δήμαρχο
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» η απόφαση να παρέχει ο δήμος Θεσσαλονίκης στήριξη στο Γιάννη Μπουτάρη ελήφθη σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν μόνο τα στελέχη της διοίκησης και όχι η αντιπολίτευση (!) Στην εν λόγω συνεδρίαση η απόφαση υ-πήρξε ομόφωνη και στη συνέχεια το θέμα συζητήθηκε και στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου, όπου αποφασίστηκε η έγκριση κονδυλίου για να ανατεθεί η υπόθεση σε δικηγόρο. «Η απόφαση αυτή ελήφθη με το σκεπτικό ότι η υπόθεση αφορά τον δήμο και όχι προσωπική αντιπαράθεση του Γ. Μπουτάρη» δηλώνει στην «Κ» στέλεχος της διοίκησης.

Πυρά από εργαζομένους
Για «άνιση μεταχείριση» κάνει λόγο στην «Κ» ο πρόεδρος των Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Βάιος. «Στις προσωπικές υποθέσεις του Γιάννη Μπου-
τάρη ο δήμος και οι υπηρεσίες του βοηθούν. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και στις υποθέσεις των εργαζομένων που τους καταλογίζονται εκατομμύρια ευ-ρώ από το Ελεγκτικό Συνέδριο» συμπληρώνει υπενθυμίζοντας την περί-
πτωση συναδέλφου του υπέστη καρδιακή προσβολή εξαιτίας της ψυχολογικής επιβάρυνσης που είχε υποστεί…

«Τα νερά είναι καθαρά»
Σε δηλώσεις του στην «Κ» ο π. δήμαρχος και π. Υπουργός αναφέρει «τα δημιουργήματα της φαντασίας του (Γ. Μπουτάρη) διέψευσα κατηγορηματικά με επιστολή που του έστειλα ύστερα από λίγες ώρες. Του ζήτησα να ανακαλέσει, ανέμενα επί μήνες να το πράξει και επειδή δεν το έκανε αναγκάστηκα τον Δεκέμβριο να υποβάλω αγωγή η οποία συζητήθηκε προ ημερών». Ο ίδιος συμ-
πληρώνει ότι «πληροφορίες από τις αρχές της Σαμοθράκης είμαι βέβαιος ότι έλαβε… κατόπιν εορτής, οι ο-ποίες όμως δεν επιβεβαίωσαν τις δηλώσεις του στα ΜΜΕ! Τώρα εκ των υστέρων επιχειρεί ο κύριος Δήμαρχος μια κατ΄επίφαση Ε.Δ.Ε. για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Τα νερά όμως είναι καθαρά και δεν θολώνουν με τίποτα».

Keywords
Τυχαία Θέματα