Έγινε «στάχτη» το πατρικό σπίτι της Μάτα Χάρι (ΦΩΤΟ)

Παρελθόν αποτελεί πλέον το σπίτι όπου γεννήθηκε η διαβόητη κατάσκοπος Μάτα Χάρι, στο Leeuwarden της Ολλανδίας, λόγω πυρκαγιάς, που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο της γενέτειρας της Μάτα Χάρι και στοίχισε τη ζωή ενός νεαρού ενοίκου, ενώ κατέστρεψε και αρκετά ακόμη ιστορικά κτήρια, πριν τεθεί υπό έλεγχο.

Η Μάτα Χάρι, το πραγματικό όνομα της οποίας ήταν Margaretha Geertruida Zelle, παντρεύτηκε σε ηλικία 18 ετών τον στρατιωτικό Rudolf MacLeod που ζούσε στις ολλανδικές δυτικές Ινδίες, τη σημερινή Ινδονησία. Ο γάμος

της την βοήθησε να δικτυωθεί στην υψηλή κοινωνία της Ολλανδίας. Μελέτησε τις ινδονησιακές παραδόσεις και τους εξωτικούς χορούς και το προκλητικό θέαμα που προσέφερε αλλάζοντας το όνομά της με το «καλλιτεχνικό» Μάτα Χάρι που σημαίνει «Μάτι της Αυγής», την έκανε γνωστή σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το 1903, μετά τον θάνατο του ενός παιδιού τους, εγκατέλειψε τον σύζυγό της, ο οποίος μάλιστα την κακομεταχειριζόταν, και έφυγε για το Παρίσι όπου γνώρισε ακόμη μεγαλύτερη φήμη επεκτείνοντας περισσότερο τις διασυνδέσεις της. Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου κατηγορήθηκε για κατασκοπεία υπέρ της Γερμανίας, και το 1917 κρίθηκε ένοχη και εκτελέστηκε.

The post Έγινε «στάχτη» το πατρικό σπίτι της Μάτα Χάρι (ΦΩΤΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα