Εγκαίνια άλσους Περιστερίου

Παρουσία χιλιάδων πολιτών κάθε ηλικίας, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός και ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, Κων/νος Παπαντωνίου εγκαινίασαν μαζί με το δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη το αναπλασθέν άλσος Περιστερίου έκτασης 28 στρεμμάτων. Το έργο, προϋπολογισμού 3.800.000 €, χρηματοδοτήθηκε εξ’ ολοκλήρου από τους πόρους της τέως Νομαρχίας Αθηνών και σημερινής Περιφέρειας Αττικής.Την ευθύνη του διαγωνισμού

για την ανάδειξη αναδόχου, όπως και την επίβλεψη του έργου, την είχε ο Δήμος Περιστερίου.

Ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης τόνισε ότι : «Το όραμα έγινε πραγματικότητα. Για να υλοποιηθούν τα οράματα χρειάζονται άνθρωποι που να αγαπάνε την αυτοδιοίκηση. Οι οποίοι να τη στηρίζουν και να τη χρηματοδοτούν. Κι αν υπάρχει αυτό που βλέπετε είναι γιατί υπάρχει ένας άνθρωπος ο οποίος αποδεδειγμένα με πράξεις και όχι λόγια εργάζεται για την Αυτοδιοίκηση. Το έργο για το οποίο ο Δήμος δεν έβαλε ούτε ένα ευρώ δεν θα είχε γίνει πραγματικότητα αν ο Γιάννης Σγουρός δεν το είχε στηρίξει από την αρχή και παλαιότερα ως Νομάρχης και τώρα ως Περιφερειάρχης γιατί είναι ένας άνθρωπος που κρατάει το λόγο του»

Απαντώντας στη προσφώνηση του δημάρχου Περιστεριού, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός τόνισε μεταξύ άλλων: «Προς το δήμαρχο της πόλης του Περιστερίου θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για τη συνεργασία που είχαμε στην υλοποίηση του μεγαλόπνοου αυτού έργου, που αφορά ολόκληρη τη Δυτική Αττική.

Η πρώην Νομαρχία Αθηνών έχει χρηματοδοτήσει σειρά έργων στο Περιστέρι, όπως μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα και η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να προσφέρει την οικονομική και τεχνική της βοήθεια, όχι μόνο στο Περιστέρι αλλά και σε όλη τη Δυτική Αττική, που αποτελεί προτεραιότητα για μένα και το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Είμαστε πάντα δίπλα σας. Και μία δέσμευση: ακόμη ένα έργο θα γίνει στο Περιστέρι σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όταν θα το κάνουμε, τότε θα το ανακοινώσουμε και επίσημα».
Παρόντες στα εγκαίνια του αναπλασθέντος πάρκου ήταν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Έργων, Βασίλης Κόκκαλης, η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Λιλίκα Βασιλάκου, ο Αντιπεριφερειάρχης ΕΣΠΑ και Καινοτομίας, Λεωνίδας Αθανασιάδης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Κωνσταντίνος Καράμπελας και πολλοί Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Η έναρξη των εργασιών έγινε τον Μάρτιο του 2010 και αφορούσε στην πλήρη ανάπλαση του Άλσους σε έκταση περίπου 28 στρεμμάτων. Σύγχρονες εγκαταστάσεις, καλαισθησία, πράσινες διαδρομές, σύγχρονο υπαίθριο γυμναστήριο, παιδική χαρά, βιβλιοθήκη, υπαίθριο κουκλοθέατρο είναι μερικά από αυτά που προσφέρει το πάρκο σε μικρούς και μεγάλους.

Ειδικότερα οι εργασίες που έγιναν αφορούν:

Στη διατήρηση των υφιστάμενων δένδρων και φυτών και ενίσχυση του αστικού πρασίνου.
Νέες δαπεδοστρώσεις την κεντρικής πλατείας στην είσοδο του Άλσους.
Αναδιαμόρφωση υφιστάμενου αμφιθεάτρου.
Ανακατασκευή πεζοδρομίων.
Αναδιαμόρφωση των εσωτερικών διαδρόμων του Άλσους με χώρους στάσης και δημιουρ

Keywords
Τυχαία Θέματα