Εγκυμονούσες που τρώνε ξηρούς καρπούς γεννάνε παιδιά με ανοσία σε αυτά

Μειώνεται η πιθανότητα αλλεργικής αντίδρασης στους ξηρούς καρπούς από παιδιά, εάν οι μητέρες τρώνε ξηρούς καρπούς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σύμφωνα με έρευνες.

Η σωστή διατροφή είναι σημαντικός παράγοντας

Συγκεκριμένα, ερευνητές με επικεφαλής τον Δρ Lindsay Frazier του Dana-Faber Children’s Cancer

στη Βοστώνη, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι πιθανότητες να γεννηθούν παιδιά με αλλεργία στους ξηρούς καρπούς μειώθηκαν στο ένα τρίτο, αν οι μητέρες τους έτρωγαν ξηρούς καρπούς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η έρευνα αφορούσε τη διατροφή και τη δίαιτα σε πάνω από 8,000 παιδιά μαζί με τις μητέρες τους, και δημοσιεύτηκε στο JAMA Pediatrics.

Ακόμη, η έρευνα περιελάμβανε καρπούς με κέλυφος, όπως τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τα φιστίκια, τα κάσιους, το πεκάν, το Brazils, τα φουντούκια, το macadamias καθώς και τα φιστίκια .

Ωστόσο, τα αποτελέσματα της έρευνας αντιτίθενται με προηγούμενες μελέτες οι οποίες αποδεικνύουν κανένα αποτέλεσμα ή πιθανό κίνδυνο από την κατανάλωση ξηρών καρπών. Ακόμη, η τρέχουσα διεθνής καθοδήγηση είναι ότι δεν «υπάρχει ανάγκη ούτε να αποφύγετε τα καρύδια, ούτε να τα τρώτε ενεργά»”

Ο Δρ Adam Fox, αλλεργιολόγος για παιδιά στο Guy και NHS Foundation Trust Experts, δήλωσε ότι τα ευρήματα ήταν ενδιαφέροντα, αλλά ασαφή. «Για να γίνουν τα πράγματα ακόμα πιο περίπλοκα, υπάρχουν, επίσης, ισχυρές ενδείξεις που να υποδηλώνουν ότι η αλλεργία στους ξηρούς καρπούς δεν αναπτύσσεται μέχρι τη γέννηση και ότι είναι η έκθεση του δέρματος του βρέφους με την πρωτεΐνη καρύδι που είναι πιο σημαντικό για την ανάπτυξη της αλλεργίας». Συμπλήρωσε: «Με τέτοια διαφορετικά αποτελέσματα από διαφορετικές μελέτες, επί του παρόντος είναι αδύνατον να προσφέρουν συμβουλές για το τι ακριβώς πρέπει να κάνουν οι μητέρες σχετικά με την κατανάλωση ξηρών καρπών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης».

Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορεί να εξηγήσουν αυτή τη διαφορά. Για παράδειγμα, οι γυναίκες που κατανάλωναν ξηρούς καρπούς είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν υγιεινή διατροφή που περιέχει πολλά φρούτα και λαχανικά.

The post Εγκυμονούσες που τρώνε ξηρούς καρπούς γεννάνε παιδιά με ανοσία σε αυτά appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα