Εκκενώνεται το κέντρο της Λαμπεντούζα έπειτα από το βίντεο – σοκ με τους ψεκασμούς μεταναστών

Σε εκκένωση του κέντρου κράτησης της Λαμπεντούζα προχωρούν οι ιταλικές αρχές, έπειτα από τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο - ντοκουμέντου στο οποίο απεικονίζεται ψεκασμός μεταναστών για απολύμανση.

‘Ηδη έχουν απομακρυνθεί από το κέντρο 100 μετανάστες

Μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί από το κέντρο περίπου 100 μετανάστες από τους 200 και έχουν μεταφερθεί σε άλλες περιοχές της Ιταλίας. Μέχρι το βράδυ αναμένεται να έχει εκκενωθεί εντελώς το κέντρο, εκτός από δέκα μετανάστες που θα πρέπει να καταθέσουν σε δίκες κατά των δουλεμπόρων που τους μετέφεραν στην Ιταλία.

Η εκκένωση

του κέντρου κράτησης επιβεβαιώθηκε με μια σύντομη δήλωση του υφυπουργού Εσωτερικών, Φιλίπο Μπούμπικο.

Να σημειωθεί ότι από το Σάββατο βρίσκεται στο κέντρο κράτησης της Λαμπεντούζα ο Ιταλός βουλευτής, Χάλιντ Τσαούκι, στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος, που κατάγεται από το Μαρόκο, με σκοπό να υποστηρίξει τους μετανάστες μέχρι να απομακρυνθούν από εκεί οριστικά.

Την υποστήριξή τους στον Τσαούκι εξέφρασαν μεταξύ άλλων η πρόεδρος της ιταλικής βουλής, Λάουρα Μπολοντρίνι και ο νέος γραμματέας των Δημοκρατικών, Ματέο Ρέντσι.

The post Εκκενώνεται το κέντρο της Λαμπεντούζα έπειτα από το βίντεο – σοκ με τους ψεκασμούς μεταναστών appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα