Πιστόλια, χειροβομβίδες και αντιαρματικά εντόπισε το Λιμενικό σε σκάφος ανοιχτά της Χίου – Τι ψάχνει η Αντιτρομοκρατική

Συναγερμός σήμανε σε Λιμενικό Σώμα και Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά τον εντοπισμό -τα ξημερώματα της Τρίτης- φουσκωτού σκάφους στο οποίο ήταν κρυμμένα φορητός οπλισμός και αντιαρματικά.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, τις πρωινές ώρες, σκάφος του Λιμενικού Σώματος, που περιπολούσε προληπτικά για παράνομους μετανάστες ανοιχτά της Χίου, εντόπισε μεταξύ Χίου και Οινουσών, ένα ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος επτά μέτρων και το προσέγγισε για έλεγχο. Οι επιβαίνοντες στο φουσκωτό δεν έκαναν προσπάθεια να διαφύγουν, με αποτέλεσμα στην έρευνα που ακολούθησε να διαπιστωθεί ότι μετέφεραν δύο αντιαρματικούς

όλμους, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, σφαίρες και μεγάλο αριθμό έτοιμων εκρηκτικών μηχανισμών.

Το φουσκωτό οδηγήθηκε στο λιμάνι της Χίου, όπου κατασχέθηκε, ενώ οι επιβαίνοντες, δύο Ελληνες και οι δύο Τούρκοι υπήκοοι (Κούρδοι), συνελήφθησαν. Οπως έγινε γνωστό, το ταχύπλοο είχε προορισμό την Τουρκία. Αμέσως ενημερώθηκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, με τους αστυνομικούς να πραγματοποιούν έρευνες σε σπίτια, που σχετίζονται με τους συλληφθέντες σε Αθήνα (Εξάρχεια), Θεσσαλονίκη και Κόρινθο.

Μέχρι στιγμής, κρατείται ένας Ελληνας 22 ετών, σπουδαστής στην Σχολή του Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο, ο οποίος δήλωσε ότι προσελήφθη με αμοιβή 500 ευρώ, για να οδηγήσει το φουσκωτό στην Τουρκία και ότι δεν ήξερε τι μετέφερε. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής συγκεντρώνουν οι δύο Τούρκοι υπήκοοι, οι οποίοι είναι γνωστοί στις αρχές για ένοπλη δράση στη χώρα τους, αλλά και ο άλλος Ελληνας συνεργάτης τους.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα