Επιχείρηση «σκούπα» σε αστυνομικά τμήματα για την Χρυσή Αυγή – Έλεγχοι και στο Λιμενικό

Το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας από σήμερα το πρωί διεξάγει έρευνες, στα Αστυνομικά Τμήμα της Νίκαιας, των Καμινίων και του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, ύστερα από καταγγελίες για εκβίαση αλλοδαπών, με το ερώτημα εάν οι αρμόδιοι αξιωματικοί δρούσαν σε συνεργασία με μέλη της Χρυσής Αυγής.

Για παρόμοια δραστηριότητα των αστυνομικών είχε αναφερθεί σε δηλώσεις του, που είδαν το φως της δημοσιότητας

τη Δευτέρα, και ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας.

Ωστόσο η συγκεκριμένη καταγγελία έχει γίνει επίσημα στις αστυνομικές Αρχές και έφτασε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, που διερευνά την υπόθεση και παίρνει καταθέσεις από αστυνομικούς που υπηρετούν στο Α.Τ. Νίκαιας.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εξετάζουν, παράλληλα, αν οι αστυνομικοί που καταγγέλλονται δρούσαν σε συνεργασία με μέλη της Χρυσής Αυγής, στο πλαίσιο της γενικότερης έρευνας που ανατέθηκε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, στον διευθυντή της Υπηρεσίας, ταξίαρχο Παναγιώτη Στάθη, για να διαπιστωθεί αν υπάρχει συντονισμένη παράνομη δράση μεταξύ μελών του κόμματος και αστυνομικών.

Έλεγχοι και στο Λιμενικό

Παράλληλα, ανάλογες έρευνες ξεκίνησε και η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος, για τυχόν διασυνδέσεις στελεχών του Σώματος με τη Χρυσή Αυγή.

Πληροφορίες κάνουν λόγο, ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια σχετική πληροφόρηση για το θέμα και πρόσθεσαν πως το Γραφείο Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού, από εδώ και στο εξής, αν υπάρχουν καταγγελίες ή υποψίες θα μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» της έρευνας.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσώτης έχει δηλώσει για το θέμα, ότι τέτοιες καταγγελίες ελέγχονταν ανέκαθεν.

Μάλιστα έχει δοθεί εντολή από τον ίδιο, να είναι σε διαρκή επαγρύπνηση η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων προκειμένου αν υπάρξουν ανάλογες καταγγελίες όπως και στα υπόλοιπα σώματα ασφαλείας για διασυνδέσεις στελεχών με τη Χρυσή Αυγή, να ελεγχθούν άμεσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα