«ΕΡΤ not for sale», το πανό των ανθρώπων της Τέχνης στο Σύνταγμα-Συγκέντρωση στην Αγ. Παρασκευή (ΦΩΤΟ)

Στην πλατεία Αγίας Παρασκευής συγκεντρώθηκε το ΠΑΜΕ διαμαρτυρόμενο για την αναστολή λειτουργίας της κρατικής Ραδιοτηλεόρασης. Για τέταρτη ημέρα οι εργαζόμενοι βρίσκονται έξω από το κτίριο της ΕΡΤ.

Παράλληλα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από τις 12:00 το πρωί οι άνθρωποι του πνεύματος και της Τέχνης και εργαζόμενοι της ΕΡΤ, οι οποίοι σήκωσαν πανό έξω

από τη Βουλή που αναγράφει « EΡΤ not for sale» δηλαδή «η ΕΡΤ δεν πωλείται». Οι διαδηλωτές κρατούν πλακάτ όπου απεικονίζονται κάποιες από τις μεγαλύτερες ελληνικές προσωπικότητες που βρέθηκαν στα στούντιο της δημόσιας τηλεόρασης, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξουν ότι η ΕΡΤ συνδέεται άμεσα με τον πολιτισμό.

Επίσης από τις 12:00 το μεικτό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συνεδριάζει στο κτίριο της δημόσια τηλεόρασης για να συζητήσει και το θέμα της περιφρούρησης της απεργίας.

Στο ραδιομέγαρο βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης – EBU- Ζαν Πολ Φιλιπότ, και η γενική διευθύντρια του οργανισμού, Ίνγκριντ Ντελτάρ, οι οποίοι παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου με θέμα τις εξελίξεις στην ΕΡΤ, ζητώντας, μετάξύ άλλων, την άμεση επαναλειτουργία της.

Συναυλία για τη στήριξη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και των Μουσικών Συνόλων της διοργανώνουν στις 19.00 στο ραδιομέγαρο, η ΠΟΣΠΕΡΤ μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού (Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.). Στη σχετική ανακοίνωση, καταγγέλλεται η κατάργηση των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ «που με βάναυσο τρόπο δολοφονούνται από την κυβέρνηση καταφέρνοντας καίριο χτύπημα στον πολιτισμό της πατρίδας μας».

Μάλιστα το πρωί της Παρασκευής κατέκλυσαν τις εγκαταστάσεις του Ραδιομεγάρου μαθητές ιδιωτικού νηπιαγωγείου, κρατώντας πλακάτ με το μήνυμα: « Η αλληλεγγύη είναι το όπλα μας, σαν σκλάβοι να μη ζήσουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα