ΕΡΤ: Ξαφνικός θάνατος ή διαρκής παραγωγή σκανδάλων;

Του Γιάννη Ντάσκα

«Απόψε η ΕΡΤ παύει να εκπέμπει, αύριο έρχεται νομοθετική ρύθμιση για τη διάλυσή της, την αποζημίωση όλων των εργαζομένων και την πρόβλεψη επανελιτουργίας της σε ένα δίμηνο περίπου».

Αυτή τη δήλωση μας έκανε ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος πριν από λίγο και ενώ οι διεργασίες για τον « ξαφνικό θάνατο» ή το κόψιμο του γόρδιου δεσμού, όπως ονομάζεται το πολυετές άγος της ΕΡΤ ήταν στην κορύφωσή τους.

Είναι

καλή η λύση ενός πανθομολογούμενου προβλήματος; Είναι κακή λύση;

Ακούγονται και οι δυο απόψεις ήδη.

Αυτό που δεν αμφισβητείται είναι ότι η λειτουργία των κρατικών μέσων ενημέρωσης ήταν για δεκαετίες ένα άγος παραγωγής άθλιας πολιτικής και διαφθοράς.

Στις υπηρεσίες της εκάστοτε κυβέρνησης για πολλά χρόνια και ύστερα οι κυβερνήσεις βρέθηκαν μπροστά στο φίδι που επώασαν.Αυτό είχε βγει από τη φωλιά και κάθε κυβέρνηση έπρεπε να εγκρίνει τα σκάνδαλα πλουτισμού της παρεοκρατίας που λυμαίνεται τα κρατικά μέσα δεκαετίες.

Μόνο οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν κατά καιρούς δίνουν απάντηση για το άγος.

Ποια η τύχη των δικογραφιών;Στο αρχείο.Με ευθύνη τίνων;Των εκάστοτε κυβερνώντων ,των διοικήσεων της κρατικής τηλεόρασης και των συνδικαλιστών.

Οι κυβερνήσεις έτσι τους έθεταν στην υπηρεσία τους.Οι διοικήσεις πλούτιζαν άφοβα και οι συνδικαλιστές επίσης έλυναν και εδεναν και «κουμαντάριζαν» από εκεί και άλλα ιδιωτικά ΜΜΕ.

«Να αγωνιστείτε στο πλευρό μας γιατί κινδυνεύει το επάγγελμα της ελεύθερης δημοσιογραφίας» φωνάζουν ορισμένοι συνδικαλιστές.

Πράγματι η δημοσιογραφία υφίσταται πλήγμα.Αλλά το υφίσταται δεκαετίες με τις αθλιότητες των παρεμβάσεων,των στημένων εκπομπών,των υπερτιμολογήσεων ,των πλαστών δικαιολογητικών για αποδοχής και εν τέλει την αποδοχή κάθε είδους παρανομίας.

Μόλις πριν λίγο καιρό γράφαμε για τη στελεχάρα της οποίας στενό συγγενικό πρόσωπο έφαγε με σκανδαλώδη καθυστέρηση 11 χρόνια για ναρκωτικά αλλά η στελεχάρα χωρίς κανένα προσόν κάνει κομματική προπαγάνδα ανερυθρίαστα χρόνια.

Άλλη στελεχάρα καταδικάστηκε πριν λίγο καιρό για απάτη ιδιαίτερα μγεάλης αξίας σε σκανδαλωδώς μικρή ποινή.Και συνεχίζει στην κρατική τηλεόραση.

Να συμπαρασταθούμε λοιπόν στους συνδικαλιστικούς αγώνες αλλά υπο ένα όρο.Να μας δώσουν τους αγώνες σε χαρτιά και ντοκουμέντα που έκαναν για να τιμωρηθούν εκείνοι που λεηλάτησαν την κρατική τηελόραση,εκείνοι που καταδικάστηκαν,εκείνοι που έκαναν τα όργια.

Διαφορετικά μπορεί να διαφωνούμε με τον ξαφνικό θάνατο αλλά έχουμε να διαλέξουμε μόνο τη διαρκή λεηλασία,την απίστευτη κομματοκρατία κλπ

Σχετικά άρθρα:

Κεδίκογλου: Η ΕΡΤ είναι περίπτωση σπατάλης και αυτό τελειώνει σήμερα (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα