Φωτάκης: Ξημερώνει μία άλλη μέρα για τον ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Φωτάκης μίλησε στον “LIbero 107,4″ για την πορεία του ΠΑΟΚ λέγοντας χαρακτηριστικά: “Ξημερώνει μία άλλη μέρα στον ΠΑΟΚ”.

Τι είπε για την δική του παρουσία και απόδοση στην ομάδα, για την επόμενη μέρα μετά τη νίκη στην Ξάνθη, για τον αποκλεισμό από το Γιουρόπα Λιγκ αλλά και την Εθνική ομάδα και το Μουντιάλ. Αναλυτικά όσα είπε στον “Libero 107.4″:
Για το ότι δεν συμμετείχε στην προετοιμασία: “Δεν έκανα προετοιμασία

με την ομάδα φέτος. Εχασα αρκετό έδαφος με αποτέλεσμα να έχω μείνει πίσω Με τη βοήθεια όλων προσπάθησα να μπω όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να προλάβω την ομάδα και να είναι έτοιμος όσο το δυνατόν πιο γρήγορα”.
Για το πρόβλημα που αντιμετώπισε το καλοκαίρι: “Σε μία προπόνηση με την ομάδα, είχα ένα χτύπημα στο μάτι από μία μπαλιά. Αυτό μου έφερε μετατραυματικό καταρράκτη και έπρεπε να κάνω μία επέμβαση αμέσως μετά τη λήξη του Euro. Αυτό έγινε το Πάσχα. Δε με επηρέασε αγωνιστικά, φορούσα φακό επαφής. Ήθελα να κάνω την επέμβαση γρήγορα για να είμαι και εγώ καλύτερα”.
Για το αν είναι εύκολο να καλύψει το χαμένο έδαφος: “Δε μπορώ να το απαντήσω, γιατί έχω κάνει όλες τις προετοιμασίες στην καριέρα μου ως τώρα. Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό. Πιστεύω να μη μου βγει σε κακό. Το πιο βασικό είναι τα παιχνίδια. Μέσα από εκεί βρίσκεις αγωνιστικό ρυθμό. Όσες προπονήσεις και να κάνεις, το παιχνίδι σου δίνει ώθηση και αντοχή”.
Για τις αλλαγές στον ΠΑΟΚ τους τελευταίους μήνες: “Ξημερώνει μια άλλη μέρα για τον ΠΑΟΚ. Εχει έρθει ένας καινούργιος προπονητής αρκετά φιλόδοξος. Θέλει χρόνο και ο προπονητής, γιατί θέλει να περάσει ένα αγωνιστικό προφίλ που δεν ήμασταν συνηθισμένοι και αυτό έχει επιπτώσεις. Η αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας φέτος, είναι να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τη μπάλα στα πόδια μας. Άλλες φορές το έχουμε καταφέρει άλλες όχι, αλλά όπως είπα χρειάζεται χρόνο για να το κάνουμε αυτό”.
Για το ότι έχει αλλάξει αρκετές θέσεις: “Μου αρέσει να αγωνίζομαι στον άξονα. Αν ο κ .Δώνης με χρησιμοποιεί στα πλάγια δεν έχω κάποιο πρόβλημα, γιατί οι δικοί μας χαφ κλείνουν περισσότερο στον άξονα. Εχω αγωνιστεί σε πολλές θέσεις και αυτό που θέλω είναι να βοηθάω την ομάδα, να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό”.
Για την επόμενη μέρα μετά τη νίκη στην Ξάνθη: “Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι σίγουρο. Δείξαμε πολύ καλό πρόσωπο, ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Κάναμε κάποια λάθη που ευτυχώς δεν πληρώσαμε, όπως στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Μπορεί να υπάρχουν μεταπτώσεις, από τη στιγμή που είμαστε καινούργια ομάδα, έχουμε άπειρους παίκτες και θέλουμε χρόνο”.
Για την συνέχεια στη σεζόν: “Είμαστε αναγκασμένοι να πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Έχουμε αυτό της Κυριακής με τον Αρη και όλοι ξέρουμε τη σημασία που έχει. Πρέπει να τα βλέπουμε ένα-ένα και όχι τι θα γίνει μετά από 5 αγωνιστικές. Βασικός μας στόχος είναι να κερδίσουμε την Κυριακή. Και μετά θα ασχοληθούμε με τον ΟΦΗ”.

Για τους φετινούς στόχους: “Πρέπει να κοιτάμε όσο ψηλότερα γίνεται. Το επίπεδο του πρωταθλήματος έχει πέσει. Μπορο

Keywords
Τυχαία Θέματα