Η ένεση που προλαμβάνει την απώλεια όρασης!

Μια απλή ένεση μπορεί να προλάβει την απώλεια της όρασης που προκαλείται από θρόμβους στο μάτι. Επιστήμονες στο Εδιμβούργο ανέπτυξαν μια θεραπεία για την απόφραξη της κεντρικής φλέβας του αμφιβληστροειδούς, μια σπάνια νόσο κατά την οποία μπλοκάρει κάποιο αιμοφόρο αγγείο στο μάτι, η οποία εμφανίζεται συνήθως με αιφνίδια μονόπλευρο μείωση της όρασης και προσβάλλει κυρίως τους άνδρες άνω των 50 ετών.

Η νόσος αυτή είναι μια από τις συχνότερες αιτίες απώλειας της όρασης, ωστόσο οι επιστήμονες πιστεύουν ότι πλέον θα μπορέσουν να την αντιμετωπίσουν με τη βοήθειας μιας ένεσης που γίνεται απευθείας

στο μάτι και σταματά τη διαρροή υγρού που προκαλείται από τους θρόμβους μειώνοντας την όραση. Σύμφωνα με τον Peter Crackett, σύμβουλο οφαλμολογίας στην οφθαλμολογική κλινική Princess Alexandra Eye Pavilion στο Εδιμβούργο, η θεραπεία αυτή αποτελεί σημαντική καινοτομία, καθώς αποκαθιστά την όραση και αντικαθιστά τις θεραπείες που υπάρχουν σήμερα, οι οποίες δεν είναι κατάλληλες για όλους τους ασθενείς και προκαλούν σοβαρές παρενέργειες.

Πηγή: Δημοκρατία

Keywords
Τυχαία Θέματα