Η επόμενη ημέρα στην ΕΤ3 (ΦΩΤΟ)

του Βαγγέλη Στολάκη

Πληθαίνει ο κόσμος που συγκεντρώνεται έξω από το κτίριο της ΕΤ3 στη Θεσσαλονίκη επί της Λεωφόρου Στρατού, ενώ οι εργαζόμενοι απευθύνουν νέο κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίες φορέων αλλά και πολιτών της Θεσσαλονίκης στις 6 το απόγευμα. Αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν νέα

συνέλευση.

Οι εκπομπές συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ νωρίς σήμερα το πρωί αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ, όπως ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι μετέβησαν στο πάρκο κεραιών του Χορτιάτη και τους απομάκρυναν. Έκτοτε έπαψε και η ψηφιακή μετάδοση του προγράμματος.

Μέχρι και αυτή την ώρα το πρόγραμμα του τρίτου δημόσιου καναλιού εκπέμπει μόνο διαδικτυακά με τη βοήθεια τεχνικών της δημοτικής τηλεόρασης Θεσσαλονίκης (TV 100) ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» εργαζόμενοι των δυο καναλιών επιχειρούν να στήσουν επίγειο δέκτη στις εγκαταστάσεις της Λεωφόρου Συγγρού προκειμένου να μεταδίδεται το «απεργιακό» πρόγραμμα αναλογικά.

Γύρω από τη Λεωφόρο Συγγρού υπάρχει αυτή την ώρα έντονη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και σύμφωνα με τους εργαζομένους «φοβόμαστε πως θα γίνει επιχείρηση της αστυνομίας όταν δεν θα είμαστε στον «αέρα» γιατί δεν θέλουν να δει ο κόσμος τα ΜΑΤ να μας βγάζουν από το studio».

Σύμφωνα με τους εργαζομένους «στις 18:00 καλούμε ξανά τον κόσμο να συγκεντρωθεί έξω από τις εγκαταστάσεις. Είμαστε σίγουροι πως θα μαζευτούν εκατοντάδες Θεσσαλονικείς οι οποίοι χθες υπό βροχή διαμαρτυρήθηκαν για το αιφνίδιο λουκέτο».

Κατά τις 11:00 μπροστά από το κτίριο πέρασαν αυτοκινητιστές κρατώντας σημαίες του ΠΑΜΕ όπως επίσης και στελέχη του ΚΚΕ πραγματοποίησαν πορεία.

Μιλώντας νωρίτερα στην TV100 ο διευθυντής της εφημερίδας «Μακεδονία» και μέλος της διοικούσας επιτροπής της ΕΤ3 Μιχάλης Αλεξανδρίδης, που τοποθετήθηκε επίσημα πριν λίγα εικοσιτετράωρα, δήλωσε άγνοια για την απόφαση της κυβέρνησης. Όπως είπε η διοικούσα επιτροπή συνεδρίαζε χθες για το νέο πρόγραμμα του της ΕΤ3. Από το μεσημέρι και έπειτα πληροφορήθηκαν τις φήμες που ήθελαν την κυβέρνηση να αποφασίζει το «λουκέτο» στη δημόσια τηλεόραση και διέκοψαν. Στη συνέχεια έμαθαν την κυβερνητική απόφαση δια στόματος Σίμου Κεδίκογλου από τους τηλεοπτικούς δέκτες.

Η «Κ» επιχείρησε να έρθει ανεπιτυχώς σε επαφή και με τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής και δημοτικό σύμβουλο Βενιαμίν Καρακωνστάνογλου.

Δείτε εδώ διαδικτυακά τις εκπομπές της ΕΡΤ3 (http://veetle.com/index.php/channel/view#51b7cee75aed5/4c6df455c4010f79df3544f7b4103849).

Keywords
Τυχαία Θέματα