Η «Εθνική Σπανούλης» γυρίζει με κατεβασμένο κεφάλι…

Του Γιάννη Ντάσκα

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης του μπάσκετ. Ομως είναι ακόμα πιο ευφυής υπερασπιστής των προσωπικών του συμφερόντων.Τα οποία φυσικά δεν ταυτίζονται ούτε με τα συμφέροντα εκείνων που έχει συμπαίκτες κάθε φορά,ούτε φυσικά με τις επιδιώξεις της Εθνικής Ομάδας.
Η ευφυΐα του Βασίλη Σπανούλη του δίνει δυο δυνατότητες:
-να χειρίζεται χωρίς μεγάλη δυσκολία την πλειοψηφία των ασχολουμένων με το μπάσκετ αθλητικογράφων και να τους καθιστά εκόντες -άκοντες βαστάζους των στοχεύσεων του
-να επιβάλει ως ταυτόσημες τις προσωπικές του επιδιώξεις με

της ομάδας στην οποία κάθε φορά μετέχει ,ενώ είναι εντελώς διαφορετικές.
Ο ουσιαστικός λόγος για τον οποίο ο Παναθηναϊκός έδιωξε τον Σπανούλη ήταν ακριβώς αυτή η δεύτερη δυνατότητα την οποία ο προπονητής του τότε είχε διακρίνει και δεν “μάσησε”.
Παρότι πάνω στον Σπανούλη επενδύθηκαν τεράστια ποσά επειδή ακριβώς είχε τις δυο στοχεύσεις και ουσιαστικά ο προπονητής του στέκεται μόνο εάν ο Σπανούλης τον θέλει απέτυχε στις επιδιώξεις του το σύνολο στο οποίο ο Σπανούλης ουσιαστικά αυτοεπιβλήθηκε ως αρχηγός. Προσωπικά βέβαια κάθε άλλο παρά απέτυχε ο Σπανούλης.
Με αναλογίες βέβαια η περίπτωση Σπανούλη-Διαμαντίδη είναι η παλαιότερη των Γκάλη-Γιαννάκη.
Όπου Γιαννάκης, ο Σπανούλης.
Η Εθνική ομάδα δεν ήταν αυτή που ξέραμε χρόνια στο Ευρωμπάσκετ στο οποίο η παρέα του Σπανούλη στα ΜΜΕ την είχε χρίσει και φαβορί.
Η Εθνική ομάδα είχε τη σύνθεση που επέβαλε ο Σπανούλης και έπαιζε όπως επέβαλε ο Σπανούλης.
Ενα καλό παιχνίδι με την Ισπανία και ήττες από “ανύπαρκτους” τους οποίους ευφυώς κατά τις μεταδόσεις οι “Σπανουλικοί” μετέτρεπαν σε μεγαθήρια του πλανήτη
Ο ίδιος θα γυρίσει και θα είναι και πάλι στο αφρό και δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα έχει την πορεία του Γιαννάκη ,ο οποίος με χειρουργικές κινήσεις εξόρισε τον Γκάλη,με τον οποίο είχε τεράστια διαφορά ως παίκτης.Με τον Γκάλη από πάνω εννοείται.
Ποιος θα βρει τη γενναιότητα να δει αυτό που κάνει;
Τι να δει;
Να του πει: “ποιος αρχηγός και κουραφέξαλα; Αυτός που τον ταπεινώνει ένας ονόματι “Κουτόνεν” των Φινλανδών ξυλοκόπων. Γεια σου”.
Ο μηχανισμός είναι έτοιμος να προωθήσει τις βλακείες του “Τζάκ” Φιλιππούση κατά τη μετάδοση. Ότι δηλαδή ο V SPAN πάλευε μόνος του και έβαζε μόνος του και λοιπές κοτσάνες.Μα αυτό επέβαλε.Να ΦΑΙΝΕΤΑΙ οτι παλεύει μόνος του…Και ο Ντράγκιτς του ΝΒΑ στη Σλοβενία έπαιζε και στο καθοριστικό αυτό παιχνίδι ΛΙΓΟΤΕΡΟ απο τον Σπανούλη.
Επαναλαμβάνουμε: είναι ένας παρα πολύ καλός παίκτης ο Βασίλης αλλά στο εξής δεν πρέπει να έχει κανένα απολύτως ρόλο στην Εθνική και φυσικά ΟΧΙ αρχηγός…

Keywords
Τυχαία Θέματα