Η Λατινική Αμερική κατά της επέμβασης στη Συρία

Πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής τάχθηκαν, σήμερα, κατά μιας στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, την στιγμή που οι ΗΠΑ και ορισμένοι εκ των Ευρωπαίων συμμάχων της, εξετάζουν το ενδεχόμενο επίθεσης κατά του συριακού καθεστώτος.

Το κουβανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως “”Μια επίθεση κατά της Συρίας θα είχε άκρως σοβαρές συνέπειες για τη Μέση Ανατολή, μια περιοχή που γνωρίζει ήδη ταραχές” και συνέχισε αναφέροντας ότι “κάτι τέτοιο θα συνιστούσε κατάφωρη παραβίαση των Αρχών του Χάρτη το ΟΗΕ

και του διεθνούς δικαίου και θ αύξανε τους κινδύνους για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια…”.

Ο πρόεδρος του Εκουαδόρ, Ραφαέλ Κορέα, τάχθηκε “κατά οποιασδήποτε επέμβασης και ιδιαίτερα στρατιωτικής, στη συριακή κρίση”.

Ο ομόλογός του, της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, καταδίκασε και αυτός τις απειλές για επίθεση.

“Απορρίπτουμε και καταδικάζουμε κάθε ξένη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία”, τόνισε.

Ο Μοράλες αναφέρθηκε στις πληροφορίες του Τύπου σύμφωνα με τις οποίες η χρήση των χημικών όπλων έγινε όχι από το καθεστώς, αλλά από τους αντάρτες για να προκαλέσουν διεθνή επέμβαση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικόλας Μαδούρο, ο οποίος καταδίκασε τις δυτικές απειλές για επιθέσεις κατά της Συρίας.

Ο Μαδούρο υποστήριξε ότι οι αρχές της χώρας του ματαίωσαν σχέδια που στόχο είχαν τη δολοφονία του τη στιγμή που θα σημειώνονταν οι επιθέσεις κατά της Συρίας.

Ο Μαδούρο υπενθύμισε τη σύλληψη στη Βενεζουέλα, η οποία ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από τις αρχές, δυο Κολομβιανών σε σχέση με την υπόθεση αυτή.

“Το σχέδιο αφορούσε την εξόντωσή μου τη στιγμή της επίθεσης κατά της Συρίας”, τόνισε.

Χθες, ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας Λουίς Αλμπέρτο Φιγκουεϊρέντο δήλωσε ότι η Βραζιλία δε θα υποστηρίξει μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Σύμφωνα με τον υπουργό, μια στρατιωτική επέμβαση θα αποτελούσε παραβίαση του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη του ΟΗΕ.
Keywords
Τυχαία Θέματα