Η συναυλία Νταλάρα – Γλυκερίας θα διεξαχθεί κανονικά στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων σύμφωνα με τη νέα απόφαση του ΚΑΣ

Η απόρριψη της αίτησης για τη συναυλία Νταλάρα – Γλυκερίας κρίθηκε ότι πρέπει να επανεξετασθεί. Στη νέα του απόφαση, το ΚΑΣ επέτρεψε να πραγματοποιηθεί το αφιέρωμα-συναυλία στον Απόστολο Καλδάρα και θα διεξαχθεί κανονικά στις 24 Ιουλίου.

Η άρνηση προέκυψε,ύστερα από την ισοψηφία που αναδείχθηκε κατά την εξέταση του θέματος στο ΚΑΣ και την χρήση του δικαιώματος της διπλής ψήφου που έκανε ο νομικός σύμβουλος, ο οποίος αντικαθιστούσε για λίγο την κυρία Λίνα Μενδώνη

πρόεδρο του οργάνου.

Εκείνο που προβλημάτισε τα μέλη του ΚΑΣ, είναι ότι το μνημείο δεν είναι σε θέση να δεχτεί μεγάλη προσέλευση θεατών, κάτι που θεωρείται σίγουρο λόγω της δημοφιλίας των δύο καλλιτεχνών.

Ωστόσο, στην αρχική απόφαση δεν συμπεριλήφθηκαν δύο βασικοί παράμετροι: ότι στη συναυλία «Μικρά Ασία – Βυζαντινός Εσπερινός» θα χρησιμοποιηθούν μόνο φυσικά όργανα ήχου, οπότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα όχλησης, ενώ για το ζήτημα της υπέρμετρης προσέλευσης, υπάρχει προηγούμενο υποδειγματικής συναυλίας στον χώρο, κατά την οποία τηρήθηκε ο καθορισμένος αριθμός θεατών.

Keywords
Τυχαία Θέματα