Ισορροπία δυνάμεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Σαμαράς

Σε ίσα επίπεδα κινούνται Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που μεταδόθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Η διαφορά ανάμεσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που συγκεντρώνει ποσοστό 22,3% στην πρόθεση ψήφου έναντι

της ΝΔ, που συγκεντρώνει 22,1%, υποχώρησε από το 0,8%, που ήταν τον προηγούμενο μήνα, στο 0,2%.

Από τα υπόλοιπα κόμματα σταθερή στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή (με 9,7%), ενώ πτωτικά κινούνται το ΠΑΣΟΚ (5,4%) και η ΔΗΜΑΡ (4,4%) και ανοδικές τάσεις εμφανίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που (με 5,9%) περνούν στην τέταρτη θέση και το ΚΚΕ στην έκτη (με 5,1%).

Στην αναγωγή των αποτελεσμάτων, χωρίς τον υπολογισμό της αδιευκρίνιστης ψήφου (άκυρο, λευκό, αποχή) που κάνει η εταιρία Marc η οποία διενήργησε τη δημοσκόπηση, η δύναμη των κομμάτων υπολογίζεται ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 27,5% (από 28,4% τον προηγούμενο μήνα), ΝΔ 27,3% (από 27,4%), Χρυσή Αυγή 12% (11,7%), Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,3% (6,6%), ΠΑΣΟΚ 6,6% (6,7%), ΚΚΕ 6,4% (5,3%), ΔΗΜΑΡ 5,4% (από 5,7%) και άλλο μικρότερο κόμμα 7,4% (8,1% τον Μάρτιο).

Σε πτωτική, εξάλλου, τάση δείχνει να βρίσκονται η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, με εξαίρεση την κυρία Αλέκα Παπαρήγα και τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής που ενισχύουν τη θετική τους εικόνα. Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, πάντως, βρίσκεται στην πρώτη θέση με 42,3% άθροισμα θετικών και μάλλον θετικών γνωμών. Ακολουθεί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης με 42,1% και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας με 37,3%.

Σε ειδικό ερώτημα που απευθύνεται στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ και αφορά στην απελθούσα Γενική Γραμματέα του κόμματος, το 77,9% κρίνει θετική την παρουσία της Αλέκας Παπαρήγα στην κομματική ηγεσία, ενώ το 10,9% εκφράζεται αρνητικά και το 11,5% δεν διατυπώνει άποψη.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργό, ο κ. Σαμαράς διατηρεί, με 46,6%, το προβάδισμα έναντι του αρχηγού της αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θεωρείται καταλληλότερος από το 31,8% των συμμετεχόντων στην έρευνα.

Η κοινή γνώμη, πάντως, εξακολουθεί να τάσσεται πλειοψηφικά κατά των πρόωρων εκλογών, τις οποίες προτιμά το 40,5% των ερωτηθέντων, ενώ το 57,3% επιθυμεί να ολοκληρώσει η κυβέρνηση τη θητεία της.

Keywords
Τυχαία Θέματα