Κάποιος να μιλήσει στους αγρότες – Χατζηγάκης δεν υπάρχει πια

Όλοι αναγνωρίζουμε την ανάγκη ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας. Όλοι συμφωνούμε ότι οι αγρότες πρέπει –λόγω της ειδικής φύσης του επαγγέλματος- να απολαμβάνουν ειδικών προνομίων και εξαιρέσεων. Σε όλα όμως υπάρχει ένα όριο.

Τα τελευταία 30 χρόνια, η Ελλάδα ξόδεψε το μεγαλύτερο μέρος των κοινοτικών κονδυλίων που δικαιούνταν λόγω της συμμετοχής της στην Ενωμένη Ευρώπη, σε επιδοτήσεις των αγροτών. Γι’ αυτό άλλωστε άνθισε το επάγγελμά τους. Η Ελλάδα

ξόδεψε τεράστια ποσά για αναδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής η οποία όμως δεν έγινε ποτέ.

Αγρότες έβρεχαν τα βαμβάκια για να είναι πιο βαριά και μετά διεκδικούσαν «όλα τα κιλά όλα τα λεφτά». Κτηνοτρόφοι «δάνειζαν» τα ζώα τους στον γείτονα ώστε να πολλαπλασιαστούν οι επιδοτήσεις, αγρότες κατέστρεφαν την κακή σοδιά τους για να πάρουν το 100% της επιδότησης χωρίς να χρειαστεί να φτάσουν στις αγορές.

Αγρότες είναι οι διεφθαρμένοι διαχειριστές των Συνεταιρισμών που ακόμη κυκλοφορούν ελεύθεροι και διεκδικούν χωρίς αιδώ την ψήφο του ελληνικού λαού.

Οι αγρότες -όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή έτσι και σήμερα- βρίσκονται στους δρόμους.

Διαδηλώνουν περήφανα στην πλατεία Συντάγματος, την ημέρα που η Κυβέρνηση καταθέτει τροπολογίες με τις οποίες τους εξαιρεί προκλητικά από τους υπόλοιπους Έλληνες.

Στην Ελλάδα, το 75% των Αγροτών δηλώνουν ότι επιβιώνουν με εισόδημ 6.000 έως 8.000 Ευρώ το χρόνο.

Μέχρι σήμερα, οι αγρότες απολάμβαναν ενός ειδικού φορολογικού καθεστώτος: Δεν πλήρωναν φόρους.

Υπήρχε πάντα μια χαώδης διαφορά ανάμεσα στους αριθμούς στρεμμάτων καλλιεργούμενης γης ή εκτρεφόμενων ζώων που δήλωναν για να πάρουν επιδοτήσεις , με τους αντίστοιχους αριθμούς που δήλωναν στην Εφορία.

Φέτος θεσπίσθηκε για πρώτη φορά η υποχρέωση των αγροτών να τηρούν βιβλία και στοιχεία από τα οποία θα προκύπτει το εισόδημά τους. Για να σταματήσει η «φάμπρικα» των εικονικών τιμολογίων και των πλασματικών επιδοτήσεων που στο τέλος οδηγούσε στην παράλογη ακρίβεια των προϊόντων στο ράφι.

Κάτω από την πίεση της προεκλογικής περιόδου και μετά τις πρώτες κινητοποιήσεις, η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι οι αγρότες εξαιρούνται από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων.

Θα κρατούν μόνο τιμολόγια εφόσον το συνολικό ακαθάριστο εισόδημά τους υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ.

Θα προκαταβάλουν φόρο όπως όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά οι αγρότες θα προκαταβάλλουν μόνο το 27,5% και όχι 55% που πληρώνουν οι υπόλοιποι.
Οι νέοι αγρότες και οι πολύ παλιοί αγρότες δεν θα πληρώνουν το τέλος επιτηδεύματος των 500 έως 650 Ευρώ ετησίως που πληρώνουν όλοι οι υπόλοιποι έλληνες επαγγελματίες.

Οι αγρότες δεν θα υποβάλλουν κάθε μήνα τις συγκεντρωτικές καταστάσεις ούτε τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ ανά τρίμηνο.

Μια φορά το χρόνο υποχρεούνται να υποβάλλουν συγκεντρωτικές καταστάσεις εξόδων και δηλώσεις ΦΠΑ ενώ οι συγκεντρωτικές καταστάσεις εσόδων θα υποβάλλονται μόνο όταν υπάρχουν έσοδα.

Oι αγρότες όμως στην Ελλάδα διεκδικούν με πάθος το δικαίωμα να μην πληρώνουν φόρους για την περιουσία τους και τα έσοδά τους. Δεν θέλουν να μπουν στη διαδικασία να τηρούν στοιχειωδώς λογιστικά βιβλία. Απαιτούν νέες επιδοτήσεις, ειδικές τιμές πρώτων υλών, προνομιακές ατέλειες και φθηνά δάνεια από τις τράπεζες.

Κάποιος πρέπει να τους ενημερώσει ότι από την εποχή που έβγαινε κάποιος Χατζηγάκης στα μπλόκα και τους έδινε με γενναιοδωρία 500 εκατομμύρια ευρώ από τα δανεικά του ελληνικού λαού, έχουν μεσολαβήσει μια παγκόσμια διεθνής κρίση, μια τρομακτική μείωση των εισοδημάτων του ελληνικού λαού, μια πρωτοφανής αναδιάταξη του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος και μια ανεπανάληπτη φορολογική αφαίμαξη των Ελλήνων.

Χατζηγάκηδες δεν υπάρχουν πια…

The post Κάποιος να μιλήσει στους αγρότες – Χατζηγάκης δεν υπάρχει πια appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα