Κώστας Καραμανλής: Φοβάμαι κοινωνική έκρηξη

Πολλαπλά ερωτήματα προκαλεί η μέχρι τώρα στάση του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος αποφεύγει να μιλάει για τα φλέγοντα ζητήματα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθεί σε καθημερινή βάση τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. Κάποιες σκέψεις και εκτιμήσεις του είναι γνωστές σε στενούς συνεργάτες του.

Έτσι λοιπόν, πρόσωπα του επαγγελματικού και φιλικού κύκλου του πρώην πρωθυπουργού διαμηνύουν ότι ο κ. Καραμανλής φοβάται κοινωνική έκρηξη

και χάος. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «6 ημέρες», σε συζητήσεις του με πρόσωπα εμπιστοσύνης του, εκτιμά ότι έχει χαθεί πολύτιμος πολιτικός χρόνος για γρήγορες κινήσεις και πρωτοβουλίες στην τριετία και τώρα φοβάται κοινωνικές «εκρήξεις», αλλά και το πολιτικό «χάος» στο οποίο θα οδηγούσε μια επιδείνωση της κρίσης.

Αποδίδει μάλιστα την εμμονή της κυβέρνησης στο σημερινό μονόδρομο, στην ελπίδα της για κάποιες «αλλαγές» της στάσης του Βερολίνου μετά τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου. Όμως, παραδέχεται ότι «λιγοστεύει ο χρόνος» για αλλαγή κλίματος. Επισημαίνει μάλιστα ότι δεν υπάρχουν σήμερα «ελίτ» ικανές και διατεθειμένες να δώσουν μάχες για εθνική ανάκαμψη. Όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του, οι προβλέψεις του Κώστα Καραμανλή είναι μαύρες. Όσο για το αν προβλέπει εκλογές, η απάντηση είναι ότι διαμηνύει πως «ουδείς απολύτως τις επιθυμεί». Παράλληλα, θεωρεί πιθανότερη, στην περίπτωση «πτώσης» της σημερινής κυβέρνησης, την αναζήτηση νέου κυβερνητικού σχήματος από την ίδια «δεξαμενή», την τρικομματική.

Keywords
Τυχαία Θέματα