Κρούγκμαν: Τα πράγματα στην Ευρώπη είναι χειρότερα απ’ ότι στη Μεγάλη Ύφεση

Στις διακηρύξεις των Ευρωπαίων ηγετών ότι η πολιτική λιτότητας έχει αποφέρει καρπούς αντιτάσσεται ο γνωστός Αμερικανός οικονομολόγος βραβευμένος με Νόμπελ, Πολ Κρούγκμαν, με άρθρο του στους «New York Times».

Στο άρθρο, με τον ειρωνικό τίτλο «Το αξιοσημείωτο επίτευγμα της Ευρώπης», ο Κρούγκμαν διαψεύδει τους πολιτικούς της Ευρώπης που μιλούν για επιτυχημένες πολιτικές, υποστηρίζοντας ότι τα τελευταία δεδομένα καταδεικνύουν στασιμότητα της ανάπτυξης.

«Μην ξεχνάτε πως πλησιάζουμε στην έκτη επέτειο

από την εμφάνιση της ύφεσης στην Ευρώπη», υπενθυμίζει ο Αμερικανός Νομπελίστας, προσθέτοντας ότι «στην Ευρώπη τώρα τα πράγματα είναι χειρότερα από ό,τι ήταν στη Μεγάλη Ύφεση».

Ο γνωστός οικονομολόγος στηρίζει τη θέση του σε στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της δεκαετίας του 1930. Μάλιστα, τονίζει ότι τώρα, σε σχέση με την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης, υπάρχει κάτι ακόμη πιο ανησυχητικό: Η Ευρώπη έχει βυθιστεί σε τέλμα. Ενώ τότε ανέκαμπτε. Η τρέχουσα στασιμότητα της Ευρώπης αποδεικνύει τη δεινή της κατάσταση.

Και στο τέλος ο Krugman «επιβεβαιώνει» τον τίτλο του άρθρου του: «Χειρότερα από τη δεκαετία του ’30: Αυτό και αν είναι ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα».

The post Κρούγκμαν: Τα πράγματα στην Ευρώπη είναι χειρότερα απ’ ότι στη Μεγάλη Ύφεση appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα