Λας Βέγκας: 200 μουσικόφιλοι «ψήθηκαν» στους 115 βαθμούς!‏

Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι 200 θεατές υπαίθριας συναυλίας στο Λας Βέγκας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα θερμοπληξίας, καθώς ο υδράργυρος άγγιξε τους 115 βαθμούς!

Ο Erik Pappa, εκπρόσωπος της κομητείας, διευκρίνισε ότι οι 30 από αυτούς νοσηλεύτηκαν την Παρασκευή με εγκαύματα και άλλα συμπτώματα που οφείλονται στον καύσωνα, ενώ στους υπόλοιπους προσφέρθηκε νερό και προσωρινό κατάλυμα στη σκιά. Ωστόσο δεν αναφέρθηκαν περιστατικά που ενδεχομένως να απέβαιναν μοιραία.

Η συναυλία δόθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου φεστιβάλ Vans

Warped και πραγματοποιήθηκε στον ευρύτερο χώρο του καζίνο Silverton. Καθώς ο αριθμός των θερμόπληκτων αυξανόταν, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που βρισκόταν προληπτικά στο σημείο χρειάστηκε τελικά ενισχύσεις.

H εθνική μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ κατέγραψε τη θερμοκρασία-ρεκόρ των 115 βαθμών και έκανε λόγο για κύμα καύσωνα που σαρώνει αρκετές δυτικές πολιτείες της χώρας. Η εφημερίδα «The Las Vegas Sun» προσθέτει ότι, λόγω του φαινομένου, 35 ακόμη κάτοικοι ή επισκέπτες της πόλης εκδήλωσαν παρόμοια συμπτώματα, ενώ επτά από αυτούς χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Πηγή: Associated Press

Keywords
Τυχαία Θέματα