«Μαύρη Βίβλο» για «100 χρόνια διωγμών» από τους Έλληνες εκδίδουν τα Σκόπια

Την “Μαύρη” Βίβλο των “100 χρόνων διωγμών” από τους Έλληνες (!) εκδίδει η κυβέρνηση Γκρουέφσκι βαθαίνοντας ακόμη περισσότερο το χάσμα που χωρίζει τη χώρα των Σκοπίων, από την Ελλάδα, αλλά και την κυβέρνησή του από την ιστορική λογική.

Έτσι μετά τα καρναβάλια με τους “αρχαίους Μακεδόνες” έχουμε την έκδοση ενός βιβλίου από την κυβέρνηση των Σκοπίων το οποίο

είναι αφιερωμένο στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ και,ειδικότερα, στην πολιτική της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια για την αλλαγή της «συνταγματικής» ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αλβανόφωνου τηλεοπτικού σταθμού ALSAT-M, η κυβέρνηση ολοκληρώνοντας μια εκδοτική σειρά βιβλίων με θέμα «Οι Περιπέτειες των Σλαβομακεδόνων» ανακοίνωσε την έκδοση “Μαύρης Βίβλου” για τους «διωγμούς» των “Μακεδόνων” από τους Έλληνες.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ν.Γκρουέφσκι σε ομιλία του, τόνισε ότι το σχέδιο «Οι Περιπέτειες των Σλαβομακεδόνων» αποτελεί μια λογοτεχνική και επιστημονική παρουσίαση (η οποία θα γυριαστεί και αινία!) της ιστορίας του “Μακεδονικού Έθνους”.

Η τελευταία έκδοση έχει τίτλο «100 χρόνια διωγμών» και εμφανίστηκε στην τηλεόραση των Σκοπίων κάποια VIOLETA ACKOSKA, καθηγήτρια Πανεπιστημίου, η οποία δήλωσε ότι η Ελλάδα “Συνεχίζει και σήμερα την πολιτική της μη αναγνώρισης και της διαγραφής της μακεδονικής εθνικής ταυτότητας και επιμένει στην αλλαγή στο θέμα της ονομασίας της χώρας ως συνέχεια του διωγμού 100 χρόνων των Μακεδόνων από τους Έλληνες”.

Στο βιβλίο γίνεται μια ιστορική αναδρομή στα τελευταία εκατό χρόνια μετά την απελευθέρωση της Μακεδονίας και των Σκοπίων από τον τουρκικό ζυγό, όπου οι Έλληνες άριχαν να εξοντώνουν τους “Μακεδόνες” και να τους διώχνουν από τα σπίτια τους. Το ίδιο έγινε και μετά το τέλος του Β’ΠΠ. Πρακτικά πρόκειται για μια περιγραφή “…γενοκτονίας”

Πιστεύουμε ότι ο Γκρουέφσκι μετά την ολοκλήρωση του κύκλου «Οι Περιπέτειες των Σλαβομακεδόνων» με τους “Διωγμούς των Μακεδόνων από τους Έλληνες”, θα πρέπει να προχωρήσει στην δημιουργία του κύκλου “Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων”, ή “Οι περιπέτειες του Πήτερ Παν στη Χώρα του Ποτέ”, καθότι η ιστορική του αξία είναι ανάλογη με των δύο παραμυθιών.

Με την διαφορά ότι τα δύο παραμύθια γλύκαναν παιδικές ψυχές, δεν τις δηλητηρίασαν, όπως επιχειρεί για άλλη μια φορά ο Ν.Γκρουέφσκι…

Keywords
Τυχαία Θέματα