Με το χαρτί των εκλογών πιέζουν τους δανειστές που ζητούν και νέα μέτρα

Του Βαγγέλη Γιακουμή

Ο πιο επικοινωνιακός υπουργός της κυβέρνησης όπως είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης έστειλε το μήνυμα. Αν πάρουμε και νέα μέτρα τότε θα πάμε σε εκλογές. Και φυσικά ο υπουργός υγείας δεν το είπε καθόλου τυχαία. Ήξερε πως η αναφορά του για τις εκλογές

θα ήταν κάτι που θα έπιανε τόπο στέλνοντας το μήνυμα εντός και εκτός κυβέρνησης.

Το Μέγαρο Μαξίμου όπως εκτιμούν στο ΠΑΣΟΚ παίζει αυτή την ώρα τα ρέστα του καθώς καταλαβαίνουν ότι οι πιέσεις που ασκούνται από τους δανειστές είναι τεράστιες για λήψη νέων μέτρων που θα χρειαστούν για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού τα επόμενα δυο χρόνια και γι αυτό το λόγο στελέχη της κυβέρνησης ακολουθούν το δρόμο της σκληρής διαπραγμάτευσης μιλώντας ακόμη και για εκλογές όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης αλλά κα ο Φαήλος Κρανιδιώτης.

Το χαρτί των εκλογών το έριξε ο Αντώνης Σαμαράς. Το ίδιο φυσικά και ο Βαγγέλης Βενιζέλος που κατά τη συνάντηση που είχε με τους πράσινους υπουργούς έστειλε και αυτός το δικό του μήνυμα: Νέα μέτρα η παρούσα βουλή δεν πρόκειται να ψηφίσει όχι μόνο γιατί δε θα περάσουν αλλά και γιατί δημιουργούν φαύλο κύκλο και επιτείνουν την ύφεση και κάτι τέτοιο δεν είναι ανεκτό».

Στο ίδιο μήκος κινήθηκε ο κ. Σαμαράς όχι μόνο κατά την επίσκεψη του στις Βρυξέλες στην εκδήλωση του ιδρύματος « Κ. Καραμανλής» σημειώνοντας προς τους δανειστές ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να περάσουν νέα μέτρα, αλλά το ίδιο επανέλαβε κατά τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του Euro Working Group: Το πολιτικό σύστημα και η κοινωνία στην Ελλάδα δεν αντέχουν άλλα μέτρα σημείωσε με νόημα .

Επομένως η κυβέρνηση σε συνεννόηση με τον κ. Βενιζέλο ρίχνει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την τρόικα το χαρτί των εκλογών προκειμένου να πείσουν τους δανειστές ότι η χώρα στα μέσα του επόμενου έτους θα βγει στις αγορές ( κάτι που είναι πολιτικά συμφωνημένο ως φαίνεται με τον κ. Βενιζέλο) και άρα δεν χρειάζονται νέα μέτρα που άλλωστε δεν μπορούν να ψηφιστούν από τη βουλή η οποία σε διαφορετική περίπτωση θα διαλυθεί και η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές με το πιθανότερο σε αυτήν την περίπτωση να οδηγήσουν τον κ. Τσίπρα στην πρωθυπουργία.

The post Με το χαρτί των εκλογών πιέζουν τους δανειστές που ζητούν και νέα μέτρα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα