Με τον σύζυγό του θα πάει στο Σότσι ο Νορβηγός υπουργός Υγείας

Μαζί με τον σύζυγό του αποφάσισε να πάει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι της Ρωσίας, ο υπουργός Υγείας της Νορβηγίας, Μπεντ Χαγέρ, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση της χώρας του δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Ανυπομονώ να παρακολουθήσω τους αγώνες και να στηρίξω όλους τους Νορβηγούς αθλητές»

Ο Μπεντ Χάγερ μιλώντας στην εφημερίδα Stavanger Aftenblad τόνισε ότι είναι απολύτως φυσιολογικό οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι

να συνοδεύονται στα ταξίδια τους από τις ή τους συζύγους τους, κάνοντας σαφές πως στο ταξίδι του θα συνοδεύεται από τον σύζυγό του, Νταγκ Τέργε Σόλβανγκ, ο οποίος είναι διευθυντής διαφημιστικής εταιρείας.

Παράλληλα, συμπλήρωσε: «Με αυτό ως δεδομένο, όλοι αντιλαμβάνονται τι μπορεί να πιστεύουν δύο άνδρες, παντρεμένοι μεταξύ τους, για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων».

Να σημειωθεί ότι από τον περασμένο Ιούνιο έχει τεθεί σε ισχύ στη Ρωσία νόμος που τιμωρεί με πρόστιμα και φυλάκιση την ομοφυλοφιλική «προπαγάνδα» σε ανήλικους, προκαλώντας αντιδράσεις, ακόμα και εκκλήσεις για μποϊκοτάζ των Αγώνων.

Σε δήλωση του πρόσφατα ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν ανέφερε ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν θα πρέπει να φοβούνται να πάνε στο Σότσι, προειδοποιώντας ταυτόχρονα «να αφήσουν ήσυχα τα παιδιά».

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Γαλλίας Μπαράκ Ομπάμα και Φρανσουά Ολάντ αντίστοιχα, καθώς και ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δεν θα παραστούν στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών, την Παρασκευή.

The post Με τον σύζυγό του θα πάει στο Σότσι ο Νορβηγός υπουργός Υγείας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα