Μέρκελ: Οι κόποι δεν πάνε χαμένοι

Το μέλλον της Ευρώπης και η προώθηση της δημοσιονομικής και οικονομικής ενοποίησης βρέθηκαν στο επίκεντρο της ομιλίας Μέρκελ στο ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Πολλές ήταν οι αναφορές στην Ελλάδα.


«Ο μεταρρυθμίσεις αποδίδουν καρπούς, οι κόποι δεν πηγαίνουν χαμένοι», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ

κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.


Η κα Μέρκελ προσπάθησε να ενθαρρύνει τις χώρες που βρίσκονται σε κρίση πείθοντάς τες ότι αυτός είναι ο σωστός δρόμος και θα πρέπει να συνεχίσουν το δρόμο των μεταρρυθμίσεων.


«Στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, αλλά και την Ελλάδα έχει μειωθεί αισθητά το μισθολογικό κόστος, που αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας», πρόσθεσε η καγκελάριος.


«Οι δυσκολίες στην Ελλάδα ξεκίνησαν όταν το δημοσιονομικό έλλειμμα έφθασε το 15%. Τότε δεν υπήρχε τρόικα και κανείς δεν είχε επιβάλλει όρους. Οι διεθνείς επενδυτές αποφάσισαν ότι δεν θα δανείζουν πια χρήματα στην Ελλάδα με αποδεκτούς όρους.

Από αυτό το σημείο ξεκινήσαμε», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος ενώ ταυτόχρονα υπερασπίστηκε την ευρωπαϊκή της πολιτική παίρνοντας θέση στις διαφωνίες στο ζήτημα του προϋπολογισμού της Ε.Ε.


Η Άνγκελα Μέρκελ αρνείται δημόσια την κοινή ανάληψη των χρεών και τάθηκε υπέρ μιας κοινής οικονομικής πολιτικής στους κόλπους της Ε.Ε.

Πηγή: dw.deTweet

Keywords
Τυχαία Θέματα