Μίχαλος: Να επανεξεταστεί η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων

Επανεξέταση στην προωθούμενη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ζητάει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) και του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) Κωνσταντίνος Μίχαλος, κατηγορώντας την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ ότι σκέφτεται καθαρά και μόνο με εισπρακτικά κριτήρια.

Συγκεκριμένα

ο κ. Μίχαλος παρατηρεί ότι «η προωθούμενη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, όπως προκύπτει από τις τοποθετήσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, απέχει πολύ από τις προτάσεις που έχουν καταθέσει από κοινού η ΚΕΕΕ, η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ, που εκπροσωπούν το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας».
«Δυστυχώς», συμπληρώνει, «για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σκέφτεται καθαρά και μόνο με εισπρακτικά κριτήρια, αγνοώντας την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν σήμερα σχεδόν στο σύνολο τους οι ελληνικές επιχειρήσεις».
Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ καλεί την ηγεσία του υπουργείου να επανεξετάσει τη θέση της «τόσο σε ό,τι αφορά τα κριτήρια της ένταξης των επιχειρήσεων στη νέα ρύθμιση όσο και τους όρους για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία».
Όπως αναφέρει, «είναι αναγκαίο για την επιβίωση χιλιάδων επιχειρήσεων να διευρυνθούν τα κριτήρια για την ένταξη τους στη ρύθμιση και κυρίως να μην αποκλειστούν όσες επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί σε προηγούμενες ρυθμίσεις».
Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο, απαιτείται να υπάρξει κεφαλαιοποίηση όλων των οφειλών μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2012, να καθιερωθούν μικρές σε ύψος δόσεις και να αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη πρόταση που έχουν υποβάλει ΚΕΕΕ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ προκειμένου να καταστεί δυνατή η αποπληρωμή των χρεών από τις επιχειρήσεις.
Σε διαφορετική περίπτωση, η νέα ρύθμιση έτσι όπως προωθείται δεν πρόκειται να αποφέρει οφέλη, ούτε στις επιχειρήσεις, αλλά ούτε και στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, που έχουν τεράστια ανάγκη από εισροή εσόδων», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα