«Μίλησε» το βαλιτσάκι της ΕΥΠ – Άρση τηλεφωνικού απορρήτου για βουλευτές της ΧA

Στην άρση τηλεφωνικού απορρήτου για βουλευτές της Χρυσής Αυγής προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου έγινε στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, κ. Χαρ. Βουρλιώτης, και ήρθε μετά τα ευρήματα των συνομιλιών μελών της Χρυσής Αυγής που έχουν καταγραφεί από την ΕΥΠ

για λόγους εθνικής ασφάλειας. Πρόκειται, κατά τις ίδιες πληροφορίες, για στοιχεία που εμπλέκουν βουλευτές της ΧΑ και σε άλλες παράνομες ενέργειες, πλην της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα. Οι εν λόγω βουλευτές της ΧΑ φέρεται να συνομιλούν με μέλη και άλλα πρόσωπα για πράξεις που εμπίπτουν στις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει πλέον στη διάθεσή της στοιχεία για εμπλοκή επιχειρηματιών, αστυνομικών, αλλά και ανθρώπων της νύχτας με τη Χρυσή Αυγή. Πάντως, μέχρι στιγμής από την έρευνα δεν προκύπτει εμπλοκή στρατιωτικών στη δράση. Για το λόγο αυτό, δεν αποκλείεται να αποφασιστεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και για τα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το protothema, στην έρευνα που διενεργεί ο κ. Βουρλιώτης, ανοίγει, όπως όλα δείχνουν, νέος κύκλος εξέτασης μαρτύρων, ενώ συγκεντρώνονται στοιχεία που μπορούν να «μετατρέψουν» συγκεκριμένους μάρτυρες σε υπόπτους τέλεσης αξιόποινων πράξεων, δηλαδή εν δυνάμει κατηγορουμένους. Δικαστικές πηγές μάλιστα τόνιζαν ότι κάποιες από τις καταθέσεις που έχουν δοθεί στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι εξίσου σημαντικές με αυτές που έχουν δώσει προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση, πρώην μέλη της ΧΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το βασικό ζητούμενο της έρευνας στον Άρειο Πάγο είναι αν μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, αδίκημα που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε προσωρινές κρατήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, τα στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής από την έρευνα αναμένεται να συνδυαστούν και με άλλες προανακριτικές πράξεις, όπως άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, μαρτυρικές καταθέσεις, κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε εγκύκλιο του τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννη Τέντε, η οποία αναφερόταν στην ποινική αντιμετώπιση που πρέπει να έχουν μέλη της Χρυσής Αυγής, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι στα αυτόφωρα κακουργήματα οι αρμόδιες αρχές μπορούν να προχωρούν στη σύλληψη βουλευτών. «Σε αυτόφωρο κακούργημα, δεν απαιτείται η άδεια της Βουλής» διευκρινίζει ο κ. Τέντες στην εγκύκλιό του, ανοίγοντας το δρόμο για παράκαμψη της Βουλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα