Μηταράκης: Η ελληνική οικονομία ξεφεύγει από την ύφεση

Η επενδυτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα τερματίζεται, ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης, σχολιάζοντας τα νεότερα στοιχεία του Δείκτη Μεταβλητότητας για την χώρα μας (KEPE GRIV).

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι πυκνώνουν οι ενδείξεις πως η ελληνική οικονομία ξεφεύγει από τον κύκλο της ύφεσης και τα καλύτερα είναι πλέον μπροστά μας. «Ήδη, είδαμε μία σειρά από γνωστούς προπορευόμενους δείκτες, όπως οι δείκτες

οικονομικού κλίματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το spread των δεκαετών ομολόγων αλλά και η πορεία του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών να συνηγορούν στο θετικό αυτό συμπέρασμα».
Παράλληλα ο υφυπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Οι επενδυτές θεωρούν ότι ο περιορισμός της αβεβαιότητας σχετικά με το ελληνικό χρηματιστήριο και κατ’ επέκταση με την ελληνική οικονομία, λαμβάνει πλέον μόνιμο χαρακτήρα». «Αυτή η θετική ψυχολογία έχει επίπτωση στις νέες ιδιωτικές επενδύσεις, σε συνδυασμό με τις θεσμικές πρωτοβουλίες που αναλάβαμε, ειδικά με την ψήφιση του νέου αναπτυξιακού και επενδυτικού Νόμου. Συγκεκριμένα, το 2013 οι Ξένες Άμεσες Επενδύσεις, σύμφωνα με το επίσημα στοιχεία, όχι μόνο αυξήθηκαν αλλά είναι πλέον στον μέσο όρο της επταετίας προ κρίσης», είπε ο υφυπουργός και πρόσθεσε ότι «οι νέες επενδύσεις του 2014 όπως αυτή για την αξιοποίηση του Ελληνικού αλλά και τα μεγάλα έργα που θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται όπως τα έργα ΣΔΙΤ, τα έργα Fast Track, τα νέα έργα του αναπτυξιακού αλλά και η κατασκευή του αγωγού TAP αναμένεται να προσδώσουν ακόμα μεγαλύτερη δυναμική στην αναπτυξιακή τροχιά της ελληνικής οικονομίας».

The post Μηταράκης: Η ελληνική οικονομία ξεφεύγει από την ύφεση appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα