Μυρμήγκι «κομάντο» στις ΗΠΑ

Ένα νέο είδος μυρμηγκιού ανακαλύφθηκε στα δάση των βορειοανατολικών ΗΠΑ, το οποίο λεηλατεί τις αποικίες άλλων μυρμηγκιών και τα συλλαμβάνει ως δούλους. Μήκος του φτάνει τα 2,5 χιλιοστά, και φέρει το όνομα temnothorax pilagens, από το λατινικό «pilere», που σημαίνει αποσπώ, λεηλατώ ή κάνω πλιάτσικο. Η ανακάλυψη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «ZooKeys».

Το νέο είδος διαφέρει από τα άλλα μυρμήγκια ως προς την στρατηγική

Το temnothorax pilagens

διαφοροποιείται από τα άλλα είδη μυρμηγκιού από το γεγονός ότι δεν επιτίθεται στα θύματά του με ολόκληρους στρατούς, αλλά με μικρές ομάδες κομάντο.

Σε πρώτη φάση, ένας ανιχνευτής αναλαμβάνει να εντοπίσει το στόχο: μυρμήγκια των συγγενικών ειδών Τ.longispinosus και Τ.ambiguous, τα οποία φτιάχνουν τις αποικίες τους μέσα σε κούφια βελανίδια ή άλλους σπόρους.

Όταν ο στόχος εντοπιστεί, μια ομάδα κομάντο, αποτελούμενη από τέσσερα μέλη, εισβάλλει στην αποικία και σκοτώνει το από το 5% έως το 100% των ενοίκων. Τα θύματα δέχονται δαγκώματα σε ένα μαλακό σημείο του λαιμού τους. όσοι επιβιώνουν από τη μάχη απαγάγονται.

Το περίεργο όμως είναι ότι τα θύματα δεν δείχνουν να αντιδρούν όταν η εισβολή ξεκινά. Οι ερευνητές εικάζουν ότι οι εισβολείς χρησιμοποιούν ένα είδος «χημικού καμουφλάζ» που τους κάνει να μην ξεχωρίζουν από τους ενοίκους της αποικίας.

The post Μυρμήγκι «κομάντο» στις ΗΠΑ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα