«Νίκο σ’ ευχαριστούμε!»

Του Νίκου Παπαδόπουλου*

Τρίτη 7 Μαΐου 2013. Μια βραδιά που ετοιμαζόταν εδώ και αρκετούς μήνες, έγραψε ιστορία και τίμησε τον μεγαλύτερο Έλληνα Αθλητή, όπως πραγματικά του αρμόζει. Η παρουσία τόσο μεγάλων αστεριών του παγκόσμιου και του ελληνικού μπάσκετ έδωσαν ακόμη μεγαλύτερη αίγλη στον έναν και μοναδικό Νίκο Γκάλη.

Στον αθλητή που άλλαξε όχι μόνο το ρου της ιστορίας του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και ολόκληρου του ελληνικού αθλητισμού. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά τις διεθνείς επιτυχίες του Άρη και της Εθνικής ομάδας,

δόθηκε μία νέα ώθηση στον Ελληνικό Αθλητισμό. Όχι μόνο στο μπάσκετ, αλλά και σε άλλα αθλήματα, είτε ομαδικά είτε ατομικά, οι Έλληνες αθλητές με πολύ διαφορετική ψυχολογία άρχισαν να πιστεύουν ότι η «μικρή» Ελλάδα μπορεί να έχει επιτυχίες στον αθλητισμό, όπως και είχε, αρκεί να υπάρχουν τα σωστά πρότυπα και παραδείγματα. Το πιο φωτεινό παράδειγμα είναι ο Νικ, που βούρκωσε και αυτός όπως και όλοι όσοι βρισκόμασταν στην «Νικ Γκάλης Χολ» του Αλεξανδρείου Μελάθρου και πολλοί άλλοι περισσότεροι από τους δέκτες των τηλεοράσεων.

Έστω και αν άργησε να γίνει αυτή η εκδήλωση προς τιμή του Νίκου Γκάλη, έγινε όμως με τον καλύτερο τρόπο με την παρουσία συμπαικτών και αντιπάλων. Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή, και έτσι έγινε το βράδυ της Τρίτης, όπου ο κόσμος του Άρη έδειξε πως μπορεί να αναγνωρίζει και να κρίνει τις αξίες, αλλά και πάνω από όλα να σέβεται τους ανθρώπους που με την παρουσία τους βρεθήκαν στο Αλεξάνδρειο για να τιμήσουν τον Νικ.

Η εκδήλωση για τον Νίκο Γκάλη απέστειλε μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες. Έδειξε ότι ο Νίκος μπορεί να ενώσει όχι μόνο όλο τον Άρη, αλλά όλους τους Έλληνες. Έδειξε την μεγάλη δυναμική που έχει ο Άρης και ότι μπορεί πάλι να είναι πρωταγωνιστής και να …ξαναφέρει το μπάσκετ στο Βορρά. Έδειξε ότι το Αλεξάνδρειο είναι μικρό και ότι είναι αναγκαιότητα η δημιουργία νέου κλειστού γηπέδου με το όνομα Νίκος Γκάλλης. Έδειξε ότι ο Νίκος μπορεί να μπει μπροστάρης από όποιο πόστο επιθυμεί και να βοηθήσει τον Άρη στις δύσκολες στιγμές της σημερινής εποχής. Η τόσο επιτυχημένη από οργανωτική πλευρά εκδήλωση θα αποτελέσει οδηγό για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το 2014 για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 100 χρόνων ιστορίας του Συλλόγου.

Κλείνοντας με την φράση που είχαν τυπώσει στις φανέλες τους οι παίκτες της σημερινής ομάδας του Άρη στην εκδήλωση και η οποία μας εκφράζει όλους: ΝΙΚΟ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

* Ο κ. Παπαδόπουλος είναι πρόεδρος του Α.Σ. ΑΡΗΣ και δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης

Keywords
Τυχαία Θέματα