Νότια Κορέα: Η μακάβρια διαδικασία της ταυτοποίησης των θυμάτων από τους συγγενείς τους

Σε τραγωδία χωρίς τέλος εξελίσσεται η υπόθεση του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου Sewol από τη Νότια Κορέα, το οποίο βυθίστηκε πριν από οκτώ ημέρες με 476 επιβάτες και μέλη του πληρώματος, από τους οποίους διασώθηκαν μόνο 174 (τουλάχιστον μέχρι στιγμής).

Η συνέχεια αυτού του σύγχρονου «Τιτανικού», με τη βασική διαφορά ότι σήμερα η πλειοψηφία των θυμάτων είναι παιδιά, διαδραματίζεται σε ένα κλειστό γυμναστήριο, όπου πραγματοποιείται η μακάβρια διαδικασία της ταυτοποίησης των νεκρών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ και φωτογραφίες του protothema.gr,

οι συντονιστές της έρευνας έχουν τοποθετήσει στη σκηνή δύο οθόνες. Στη μια μεταδίδονται απευθείας οι επιχειρήσεις τις οποίες παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα οι συγγενείς. Στη δεύτερη, σε κάρτες που συνεχώς εναλλάσσονται, περιγράφονται τα χαρακτηριστικά των σορών που ανασύρονται.

Στη συνέχεια, σε μια κόλλα Α4 οι γονείς, τα αδέρφια, οι φίλοι κτλ. διαβάζουν ό,τι μπορεί να τους θυμίσει τον δικό τους άνθρωπο (μαλλιά, ύψος, ρούχα, αξεσουάρ, δόντια, πιθανή ηλικία κ.α.) έτσι ώστε να καταλάβουν αν πρέπει ή όχι να μεταβούν στο λιμάνι – σε μια απόσταση περίπου 20 λεπτών – για να προχωρήσουν στην αναγνώριση.

Παράλληλα έξω από το γυμναστήριο εκατοντάδες εθελοντές από όλη τη χώρα και από ΜΚΟ και ιδιωτικές εταιρείες βοηθούν μοιράζοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε μια προσπάθεια να απαλύνουν τον πόνο των ανθρώπων που έχασαν τους δικούς τους ή ακόμα και τα παιδιά τους.

Υπενθυμίζεται ότι ΑΠΌ ΤΑ 476 άτομα που επέβαιναν στο Sewol, τα 339 ήταν παιδιά και δάσκαλοι που βρίσκονταν σε σχολική εκδρομή.

The post Νότια Κορέα: Η μακάβρια διαδικασία της ταυτοποίησης των θυμάτων από τους συγγενείς τους appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα