Ο ΠΑΟΚ ζητά τη δημιουργία αθλητικού δικαστηρίου στη Θεσσαλονίκη

Επιστολή στον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απέστειλε πριν λίγες ημέρες η διοίκηση του ΠΑΟΚ ζητώντας την ίδρυση και λειτουργία αθλητικού δικαστηρίου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» η επιστολή, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του Δικεφάλου, Ζήσης Βρύζας απεστάλη την περασμένη εβδομάδα στον Αντώνη Σαμαρά

και τον Αντώνη Ρουπακιώτη, χωρίς να υπάρξει μέχρι στιγμής σχετική απάντηση.

Η δημιουργία αθλητικού δικαστηρίου στη Θεσσαλονίκη αποτελεί ένα χρόνιο αίτημα του δικηγορικού κόσμου της πόλης, καθώς, όπως υποστηρίζουν και οι ίδιοι στην «Κ», με τη λειτουργία του θα επιτευχθεί η αποκέντρωση της αθλητικής δικαιοσύνης ενώ θα δοθεί μια… ανάσα σε δεκάδες άνεργους δικηγόρους, οι οποίοι θα μπορέσουν να απασχοληθούν καθώς επίσης θα δοθεί λύση σε πολλά νομικά θέματα που προκύπτουν στον αθλητικό χώρο.

Αυτή τη στιγμή το μοναδικό αθλητικό δικαστήριο που λειτουργεί στη χώρα μας βρίσκεται στην Αθήνα, με αποτέλεσμα οι ομάδες της Βόρειας Ελλάδας να είναι αναγκασμένες να ταξιδεύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για την εκδίκαση των υποθέσεων τους.

Λειτούργησε για 6 μήνες

Τον Φεβρουάριο του 2006 η τότε διοίκηση του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης πέτυχε τη δημιουργία αθλητικού δικαστηρίου στην πόλη, το οποίο ωστόσο διέκοψε τη λειτουργία του μόλις 6 μήνες αργότερα. «Όταν το 2005 εκλέχθηκα πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης είχα προτείνει στον τότε υφυπουργό να γίνει αθλητικό δικαστήριο στην πόλη μας.

Ο κ. Ορφανός ανταποκρίθηκε θετικά και έτσι ξεκίνησε η λειτουργία του με έδρα τη Θεσσαλονίκη και τοπική αρμοδιότητα για τις περιοχές Μακεδονίας- Θράκης, Ηπείρου και Θεσσαλίας», είπε στην «Κ» ο πρώην πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Γαρούφας.

Διαβάστε περισσότερα στο karfitsa.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα