Ο Στουρνάρας στο Μαξίμου μετά τη διαφωνία με την τρόικα

Η διαφωνία και οι κόντρες μεταξύ των μελών του οικονομικού επιτελείου και της τρόικας, όσον αφορά το ύψος του δημοσιονομικού κενού αλλά και τους τρόπους της κάλυψής του, δημιουργεί ερωτηματικά για τις εξελίξεις που θα δρομολογηθούν στα επόμενα 24ωρα. Στο πλαίσιο της επικείμενης συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, οι οιωνοί και τα πρώτα δείγματα δεν είναι καθόλου καθησυχαστικά.

Σύμφωνα

με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της πολύωρης σύσκεψης του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των δανειστών, υπήρξαν διαφωνίες και διάσταση απόψεων, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως τα νούμερα που έχουν παρουσιαστεί από το υπουργείο Εργασίας, δεν βρήκαν σύμφωνους, όχι μόνο τους τροϊκανούς αλλά και το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως πληροφορούμαστε, ως… αγγελιοφόρος κακών μαντάτων, ο κ. Στουρνάρας κατευθύνεται προς το Μέγαρο Μαξίμου ώστε να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό για τα δρώμενα και τη νέα τροπή που φαίνεται πως παίρνουν τα πράγματα μετά τη διαφωνία για το δημοσιονομικό κενό που προέκυψε από τη συνάντηση με την τρόικα.

Υπουργείο Ανάπτυξης: Ούτε συμφωνήσαμε, ούτε διαφωνήσαμε – Κίνδυνος ρήγματος

Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης υπογραμμίζουν ότι η ελληνική πλευρά κατέστησε σαφές προς τους εκπροσώπους των δανειστών πως το θέμα των πλειστηριασμών είναι το πιο ευαίσθητο θέμα που χειρίζεται και άρα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς η απόφαση αφορά τις αποφάσεις και των δυο κομμάτων που την στηρίζουν. «Οι απαιτήσεις της τρόικας στο συγκεκριμένο θέμα, μπορούν να προκαλέσουν ρήγμα στον κυβερνητικό σχηματισμό» επεσήμαναν.

Παρά το γεγονός ότι στόχος είναι να έχει επιτευχθεί συμφωνία έως τις 9 Δεκεμβρίου, η σημερινή συνάντηση με την τρόικα δεν κατέληξε σε συμφωνία και οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες. Όπως σχολίαζαν στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, αλλά «ούτε μπορεί να πει κανείς ότι συμφωνήσαμε ούτε ότι διαφωνήσαμε».

The post Ο Στουρνάρας στο Μαξίμου μετά τη διαφωνία με την τρόικα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα