Ομπάμα: Οι δράστες θα λογοδοτήσουν

Να τιμωρηθούν οι δράστες του μακελειού στην ναυτική βάση στην Ουάσινγκτον δεσμεύτηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρκα Ομπάμα, τονίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται αντιμέτωπες «με ένα ακόμη περιστατικό μαζικών πυροβολισμών».

Σε ομιλία του για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, ο Ομπάμα είπε ότι ενημερώθηκε για την κατάσταση στον τόπο της ένοπλης επίθεσης και πρόσθεσε ότι η επίθεση αυτή είχε στόχο το στρατιωτικό και το πολιτικό προσωπικό της ναυτικής βάσης.

Ζήτησε μάλιστα να συνεργαστούν

οι ομοσπονδιακές και οι τοπικές αρχές στην έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών και σημείωσε ότι ο ίδιος θα κάνει τα πάντα για να βεβαιωθεί ότι οποιοσδήποτε είναι υπεύθυνος για τους πυροβολισμούς, θα λογοδοτήσει για τις πράξεις του.

Ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «Ο Πρόεδρος έχει ενημερωθεί ήδη αρκετές φορές για την εξελισσόμενη κατάσταση στην Navy Yard της Ουάσιγκτον από την ειδική σύμβουλό του επί θεμάτων Εσωτερικής Ασφάλειας και Αντιτρομοκρατίας, Λίζα Μονάκο και την αναπληρώτρια Επιτελάρχη, Αλίσα Μαστρομανάκο. Ο Πρόεδρος έδωσε κατευθύνσεις η ομάδα του να βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες, μεταξύ άλλων το Ναυτικό και το FBI, καθώς και με τους τοπικούς αξιωματούχους. Καλούμε τους πολίτες να υπακούσουν στις αρχές και να ακολουθούν τις οδηγίες τους».

Υπενθυμίζεται ότι από τους πυροβολισμούς αγνώστους έπεσαν νεκροί επτά άνθρωποι, ακόμα δώδεκα είναι τραυματισμένοι. Επίσης, η επικεφαλής της αστυνομίας της αμερικανικής πρωτεύουσας, Κάθι Λάνιερ επιβεβαίωσε ότι ο βασικός δράστης είναι νεκρός.

Keywords
Τυχαία Θέματα