Οι Financial Times χρησιμοποιούν τον Ηρακλή και τη Λερναία Ύδρα για να μιλήσουν για την Ελλάδα

Τον μύθο του Ηρακλή χρησιμοποιούν οι Financial Times για να σχολιάσουν την οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη.

«Αν ζούσε ο μυθικός ήρωας Ηρακλής θα είχε μεγάλη συμπάθεια για τους μαχητές της κρίσης στην Ευρωζώνη», αναφέρουν σε δημοσίευμά τους.

Παράλληλα, επισημαίνουν πως η οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό

του ευρώ, θυμίζει τη μυθική Λερναία Ύδρα που αντιμετώπισε ο Ηρακλής, καθώς μέχρι στιγμής «κάθε φορά που ένα από τα κεφάλια της κόβεται, άλλα δύο ξεφυτρώνουν. Με μία μικρή ανάκαμψη σε εξέλιξη και την ΕΚΤ να κρατά τις χρηματοπιστωτικές αγορές ήρεμες, υπάρχει ο κίνδυνος πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα γίνουν αλαζόνες σχετικά με το πόσα πρέπει ακόμη να γίνουν για να ”κατακτηθεί” η κρίση. Ωστόσο, ο Ηρακλής θα τους συμβούλευε πως σκοτώνεις ένα τέρας με κουράγιο, ικανότητα και αποφασιστικότητα», τονίζει το δημοσίευμα.

Εξηγούν το μύθο της Λερναίας Ύδρας

«Η πορεία των γεγονότων που θυμίζουν Λερναία Ύδρα, εμφανίστηκε μετά τις γερμανικές εκλογές. Για μήνες, οι Ευρωπαίοι ηγέτες επεξεργάζονταν σχέδια όπως η τραπεζική ενοποίηση και η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, γνωρίζοντας πως όλα τα ευαίσθητα θέματα θα ήθελαν τις ευλογίες της νέας κυβέρνησης του Βερολίνου», τονίζουν οι Financial Times οι οποίοι αφού αναφέρονται σε αρκετές χώρες της Ευρωζώνης όπως η Ιταλία στην οποία την τελευταία στιγμή αρκετοί βουλευτές του Σίλβιο Μπερλουσκόνι προσχώρησαν στην «γραμμή Λέτα», αλλά και στη Σλοβενία όπου ο Ζόραν Γιάνκοβιτς παραλίγο να δημιουργήσει πολιτική αστάθεια στην κυβέρνηση της Αλένκα Μπράτουσεκ, κάνουν λόγο για την κατάσταση στην Πορτογαλία και την Ελλάδα, όπου και εκεί υπάρχουν πολιτικά ρίσκα, όπως αναφέρουν.

«Εάν δεν αντιμετωπιστεί σωστά η Χρυσή Αυγή, ίσως βγει κερδισμένος ο ΣΥΡΙΖΑ»

Ειδικότερα για την Ελλάδα, οι FT αναφέρουν πως «το μεγαλύτερο ρίσκο, ίσως να είναι η κυβερνητική αποδόμηση της Χρυσής Αυγής. Ο ελληνικός προϋπολογισμός του 2014, υποστηρίζει πως θα υπάρξει μια επιστροφή σε μέτρια οικονομική ανάπτυξη μετά από έξι χρόνια ύφεσης, ωστόσο η ανεργία θα παραμείνει αρκετά υψηλή και η απογοήτευση με το πολιτικό κατεστημένο θα παραμείνει ευρέως διαδεδομένη. Εάν η κυβέρνηση δεν ρυθμίσει σωστά την προσπάθεια της για να καταστρέψει την Χρυσή Αυγή μέσω συλλήψεων και διώξεων, πολλοί Έλληνες ίσως θεωρήσουν το κόμμα σαν θύμα ενός συστήματος του οποίου η κακοδιοίκηση έσπρωξε το έθνος στο χείλος του γκρεμού. Σε ένα τέτοιο κλίμα, το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει υποστηρικτές», σημειώνει το άρθρο.

Τέσσερα βήματα τονίζουν οι F.T. πως πρέπει να γίνουν και ίσως να αποτελέσουν μεγάλη δυσκολία για την Ευρωζώνη: «Η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης τραπεζικής ένωσης, να εξασφαλιστούν οι πιεσμένες εταιρείες που βρίσκονται σε ύφεση κυρίως στη νότια Ευρώπη και λαμβάνουν πιστώσεις με επιτόκια ανάλογα με εκείνα των ανταγωνιστών τους στο Βορρά, η μείωση της μαζικής ανεργίας, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων και να καταστεί βιώσιμο τι δημόσιο χρέος της Ελλάδας και άλλων κρατών που είναι βυθισμένα στην κρίση», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

The post Οι Financial Times χρησιμοποιούν τον Ηρακλή και τη Λερναία Ύδρα για να μιλήσουν για την Ελλάδα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα