Οι Τούρκοι «συνέλαβαν» γεράκι ως κατάσκοπο του Ισραήλ!

Μετά από λεπτομερή έρευνα, την περασμένη εβδομάδα, οι Τουρκικές αρχές απελευθέρωσαν ένα γεράκι καθώς τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι το γεράκι τελικά δεν ήταν κατάσκοπος του Ισραήλ!

Βέβαια πολύ καλά έκαναν που περίμεναν μέχρι να είναι 100% σίγουροι ότι το γεράκι δεν ήταν κατάσκοπος γιατί ως γνωστό – παγκοσμίως και κυρίως στην Μέση Ανατολή – η Μοσαντ χρησιμοποιεί πουλιά πολύ συχνά για κατασκοπευτικούς σκοπούς (ελπίζω ότι μπορείτε να διακρίνεται την ειρωνεία στο άρθρο).

Το 2011 ένα «πουλί κατάσκοπος» του Ισραήλ
«συνελήφθη» στην Σαουδική Αραβία και άλλο ένα στο Σουδάν το 2012. Οι Τούρκοι πέρσι είχαν την εντύπωση ότι έπεσαν πάλι θύμα του Ισραήλ όταν εντόπισαν άλλο έναν “ιπτάμενο κατάσκοπο” του Ισραήλ.

Όπως λοιπόν και το γεράκι της συγκεκριμένης υπόθεσης έτσι και τα άλλα πουλιά ήταν μαρκαρισμένα, κάτι που έδειχνε ότι ανήκουν σε κάποιο ερευνητικό πρόγραμμα όπως για παράδειγμα είναι διάφορες μελέτες για τις συνήθειες μετανάστευσης των πουλιών. Ωστόσο αντί τα σημάδια να θεωρηθούν ως απόδειξη της ύπαρξης μιας επιστημονικής μελέτης θεωρήθηκε ότι τα πουλιά ήταν υπό την επίροια κάποιου Ισραηλινού μαγικού ξορκιού κατασκοπείας!

Τα πουλιά της Μόσαντ δεν είναι οι μόνοι υποτιθέμενοι κατάσκοποι του Ισραήλ. Το 2010 ένας καρχαρίας επιτέθηκε σ’ενα Γερμανό τουρίστα, στα ανοικτά της ακτής του Σινάι.

Ακούστηκαν διάφορα γύρω από αυτό το περιστατικό κυρίως ότι η ‘Ισραηλινή επίθεση’ ήθελε να βλάψει την τουριστική βιομηχανία της Αιγύπτου – κάτι που τελευταία η Αίγυπτος έχει καταφέρει χωρίς καμία βοήθεια από κάποιο μέλος του ζωικού βασιλείου!

Εάν αυτές οι ιστορίες συνωμοσίας ότι οι Εβραίοι είναι οι χειριστές του φυσικού κόσμου σας κάνουν να γελάτε αυτή είναι η ίδια παρανοϊκή και απειλητική αφηγηματική δομή που δημιούργησε την «Συκοφαντία του Αίματος» (που κατατρέχει τους Εβραίους, τουλάχιστον από την εποχή των πρώτων Σταυροφοριών και μέχρι τις απαρχές του 20ου αιώνα – και που δυστυχώς βλέπουμε σήμερα και στην Ελλάδα… )

Αλλά, ας δούμε την υπόθεση της Τουρκίας. Μια φορά κι ένα καιρό η Τουρκία και το Ισραήλ είχαν μια καλή στρατηγική σχέση.

Ανάμεσα στα άλλα οφέλη που προήλθαν από αυτή τη συμμαχία, η Τουρκία αγόρασε όπλα από το Ισραήλ, όπως για παράδειγμα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) – το Ισραήλ είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας UAV στον κόσμο.

Η Άγκυρα ήθελε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, μεταξύ άλλων, για τη συγκέντρωση πληροφοριών και στη συνέχεια για να επιτεθούν στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν.
Αφου λοιπόν ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τερμάτισε την συμμαχία και τις αμυντικές συμβάσεις με το Ισραήλ οι Τούρκοι στράφηκαν προς την εγχώρια βιομηχανία τους, για μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Το πρόβλημα, όμως, ήταν ότι τα τουρκικά UAV είχαν μια κακή συνήθεια: να πέφτουν!

Το να πούμε ότι η Άγκυρα έχει αποτύχει να κυριαρχήσει τον τομέα της «πτήσης»είναι μάλλον συγκρατημένο από μέρους μας.

Το γεγονός ότι οι τουρκικές αρχές πίστευαν ότι το πουλί την περασμένη εβδομάδα ήταν ουσιαστικά ένα νέο είδους ισραηλινού UAV το οποίο άφησαν πίσω στο φυσικό του περιβάλλον μετά από μια ακτινογραφία που έδειξε ότι δεν “μετέφερε” εξοπλισμό επιτήρησης, δείχνει από μόνο του ότι κάποιοι στην Τουρκία δεν είναι σε θέση να διακρίνουν την επιστήμη από τη μαγεία!

Πηγή: Onalert

Keywords
Τυχαία Θέματα