Όλο το πόρισμα των ανακριτριών για τη Χρυσή Αυγή

Την νομιμότητα της δράσης και της ύπαρξης ολόκληρης της Χρυσής Αυγής θέτουν επί τάπητος οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου που έχουν αναλάβει την υπόθεση.

Στο πόρισμα των 190 σελίδων οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής εμφανίζονται να δίνουν εντολές για εγκληματικές ενέργειες

Οι δύο ανακρίτριες στο πόρισμα που διαβίβασαν στη Βουλή και μέσω του οποίου ζητείται η άρση ασυλίας των εννέα βουλευτών του εθνικιστικού κόμματος που έχουν μείνει εκτός φυλακής, περιέχουν συνομιλίες, περιστατικά και γεγονότα που «καίνε» την Χρυσή Αυγή.

«Πρωταρχική προϋπόθεση για την υπόσταση και λειτουργία ενός πολιτικού κόμματος είναι να εξυπηρετεί τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος…» αναφέρουν. Επισημαίνουν, αναφερόμενες πάντα στην αρθρογραφία ότι «δεν μπορεί να προστατεύεται το κόμμα, που με τον μανδύα του πολιτικού κόμματος, έχει ως επιδίωξη τη χρήση σωματικής ή ένοπλης βίας, την εκτόξευση απειλών κατά της ανθρώπινης ζωής κ.λπ».

Υιοθετούν πλήρως αρθρογραφία, που τονίζει ότι «πρωταρχική προϋπόθεση για την υπόσταση και λειτουργία ενός πολιτικού κόμματος είναι να εξυπηρετεί τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος…». Επισημαίνουν, αναφερόμενες πάντα στην αρθρογραφία ότι «δεν μπορεί να προστατεύεται το κόμμα, που με τον μανδύα του πολιτικού κόμματος, έχει ως επιδίωξη τη χρήση σωματικής ή ένοπλης βίας, την εκτόξευση απειλών κατά της ανθρώπινης ζωής κ.λπ».

«Η εν λόγω συνταγματική επιταγή, λοιπόν, δεν προστατεύει την οργάνωση αυτή η οποία, υπό το μανδύα πολιτικού κόμματος, έχει ως επιδίωξη την πραγμάτωση των στόχων της, με τη χρήση σωματική ή ένοπλης βίας, εκτόξευσης απειλών κατά της ανθρώπινης ζωής και εν γένει ανάπτυξης εγκληματικής δραστηριότητας…» σημειώνεται.

Στο πόρισμα των 190 σελίδων οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής εμφανίζονται να δίνουν εντολές για εγκληματικές ενέργειες, ενώ παρατίθενται μέχρι και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες και μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα.

Οι ανακρίτριες όπως αναφέρουν η Χρυσή Αυγή είχε ήδη από το 1989 όταν και ιδρύθηκε χαρακτήρα ιδεολογικής καθοδήγησης προς τον εθνικοσοσιαλισμό με σαφείς αναφορές στο Τρίτο Ράιχ, τον Αδόλφο Χίτλερ, τα Ες Ες αλλά και τους θεωρητικούς του εθνικοσοσιαλισμού και του φασισμού.

Παράλληλα όπως αναφέρεται εκείνη την περίοδο έγινε και η σύνταξη του καταστατικού του κόμματος όπου ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο αρχηγός, εμφανίζεται ως ο Ανώτατος Άρχων της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρχηγού του κόμματος, αλλά και των βουλευτών Ηλία Κασιδιάρη, και Γιάννη Λαγού το εν λόγω καταστατικό είναι ψευδεπίγεραφο, με τον γενικό γραμματέα του εθνικιστικού κόμματος να συμπληρώνει: «δεν αποδέχομαι τις προ 35ετίας αντιλήψεις…. Εντός της δεκαετίας του 1980, η Χρυσή Αυγή μετεξελίχθηκε σε πολιτικό σχηματισμό, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως πατριωτικός εθνικιστικός…».

Για τον Χρήστο Παππά αναφέρουν ότι δέχθηκε ότι ήταν ο γραφικός του χαρακτήρας στο κείμενο για τον όρκο της Χρυσής Αυγής με τις αρχές του εθνικοσοσιαλισμού, αλλά είπε ότι «δεν αποδέχεται σήμερα αυτές τις αρχές».

Με τις κατηγορίες της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης ζητείται η άρση ασυλίας των Ελένης Ζαρούλια, Νικόλαου Κούζηλου, Μιχαήλ Αρβανίτη, Αντώνη Γρέγου, Πολύβιου Ζησιμόπουλου, Αρτέμη Ματθαιόπουλου, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, Δημήτρη Κουκούτση και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, ενώ σε βάρος των Νίκου Μιχαλολιάκου, Ηλία Κασιδιάρη, Νίκου Μίχου, Ιωάννη Λαγού, Γιώργου Γερμενή και Ευστάθιου Μπούκουρα προστίθεται και η κατηγορία για κατοχή όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το πόρισμα για την Χρυσή Αυγή

Φωτογραφία: Fosphotos.com

The post Όλο το πόρισμα των ανακριτριών για τη Χρυσή Αυγή appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα