Ομήρου:«Υφιστάμεθα τα δεσμά μίας νέας αποικιοκρατίας»

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής και Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε σήμερα ότι «όπως το 1955 ο κυπριακός λαός ξεσηκώθηκε εναντίον της βρετανικής αποικιοκρατίας έτσι και σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε και να υφιστάμεθα τα δεσμά μιας νέας αποικιοκρατίας οικονομικής, χρηματιστηριακής, και μιας οικονομικής υποδούλωσης η οποία όμως χαλκιδεύει και την εθνική μας κυριαρχία».

Σύμφωνα με το Sigmalive

μετά την καθιερωμένη πανηγυρική δοξολογία στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Θεοδώρου και την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων αγωνιστών του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα 1955 – 59 ο κ. Ομήρου τόνισε ότι ο τόπος κυβερνάται με διατάγματα τα οποία υπαγορεύει η Τρόικα, προσθέτοντας πως πρόκειται για «Τροϊκανά διατάγματα».

Χαρακτήρισε πρωτόγνωρο αυτό που συμβαίνει στην Κύπρο, λέγοντας πως πρόκειται για μια ληστρική επίθεση νομίμων καταθετών, μια επίθεση εναντίον της επιχειρηματικής δραστηριότητας, η οποία οδηγεί σε κρίση. Το μέγα χρέος σήμερα, συνέχισε ο κ. Ομήρου, είναι να αντιμετωπίσουμε τη νέα αποικιοκρατία, να δημιουργήσουμε τις συνθήκες μέσα από εθνική συνεννόηση και ομοψυχία ώστε να βγει η Κύπρος από την τρόικα και από τη δανειακή σύμβαση. Αν, ανέφερε, η Κύπρος παραμείνει σε αυτά τα δεσμά, δυστυχώς δεν θα υπάρχει μέλλον ούτε για την παρούσα ούτε για τις υπόλοιπες γενιές. Ο κ. Ομήρου εξέφρασε λύπη για το γεγονός ότι είναι υποχρεωμένος να σκιαγραφήσει αυτή την απαισιόδοξη εικόνα και πρόβλεψη αλλά θα πρέπει -όπως είπε- να λέγονται αλήθειες για να είναι ενήμερος ο πολίτης και ο λαός που βιώνει αυτές τις μέρες μια πραγματική τραγωδία.

Keywords
Τυχαία Θέματα