Παπαντωνίου: «Δεν γνώριζα τίποτα για την κατάθεση της γυναίκας μου στην HSBC»

Κλήθηκε σε νέα κατάθεση ο Γιάννος Παπαντωνίου στην ίδια υπάρχουσα ποινική δίωξη

Στο υπόμνημα που κατέθεσε στη εισαγγελέα διαφθοράς, ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου ανέφερε χαρακτηριστικά πως δεν γνώριζε τίποτα για την τραπεζική κατάθεση της συζύγου του στη ελβετική τράπεζα HSBC « Τα χρήματα είχαν τοποθετηθεί προ δεκαετίας εν

αγνοία μου από τη σύζυγό μου, καθώς αφορούσαν χρήματα για τα παιδιά της από τον πρώτο της γάμο. Τα χρήματα αυτά περιήλθαν και πάλι στα παιδιά όταν επαναπατρίστηκαν στην Ελλάδα το έτος 2010».

Συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις καθώς θεωρείτε ύποπτος για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, που αφορά το οικονομικό έτος 2010(κακούργημα) αλλα και το 2009 (πλημμέλημα).

Ουσιαστικά κ. Παπαντωνίου πρόκειται για συμπληρωτική έρευνα στην ίδια υπάρχουσα ποινική δίωξη του πρώην υπουργού για το πόθεν έσχες του 2008, για την οποία τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου έχουν απολογηθεί και αφεθεί ελεύθεροι με εγγυήσεις 50.000 και 20.000 ευρώ αντίστοιχα τον Απρίλη του 2013.

Η κλήση αφορά το ποσόν των περίπου 1,33 εκατομμυρίων ευρώ που εντοπίστηκαν μέσω της λίστας Λαγκάρντ σε τράπεζας της Ελβετίας και δεν είχαν δηλωθεί ούτε το 2008, ούτε τα επόμενα έτη.

The post Παπαντωνίου: «Δεν γνώριζα τίποτα για την κατάθεση της γυναίκας μου στην HSBC» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα