Παραιτήσεις με μύδρους από την ΔΗΚΕΠΑ

Σε πλήρες αδιέξοδο φαίνεται να βρίσκεται πλέον δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Λουκάς Τζανής όσον αφορά την λειτουργία της δημοτικής επιχείρησης πολιτισμού και αθλητισμού μετά και την παραίτηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που προέρχονταν από την παράταξη του Ζαχαρία Ζούπη.

Το χειρότερο για τον Δήμαρχο είναι τα όσα καταγγέλλονται από τους παραιτηθέντες για τον τρόπο λειτουργία ή καλύτερα «μη λειτουργίας» της ΔΗΚΕΠΑ. Μεταξύ άλλων ο κ. Ζούπης αλλά και τα υπόλοιπα στελέχη της παράταξης του που παραιτήθηκαν κατηγορούν τον κ. Τζανή για χειρισμούς που οδηγούν στην

καταστροφή την Επιχείρηση, τους εργαζομένους αλλά και τις υπηρεσίες που πρόσφερε στους πολίτες.

Μεταξύ άλλων καταγγέλλουν ότι μέσα σε δύο χρόνια τετραπλασίασαν το χρέος της Επιχείρησης, έχουν τους 200 εργαζόμενους απλήρωτους και ανασφάλιστους επί μήνες, σχεδόν εξαφάνισαν τα καλλιτεχνικά και αθλητικά τμήματα του Δήμου αλλά και τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου και έκλεισαν τους θερινούς κινηματογράφους.

Για να φτάσει η κατάσταση σε αυτό το σημείο φαίνεται να έχουν προηγηθεί μια σειρά από ενέργειες ή παραλήψεις της δημοτικής αρχής, για παράδειγμα καταγγέλλεται ως καταστροφική η απόφαση για μηδενική επιχορήγηση της επιχείρησης από τον Δήμο με αποτέλεσμα μετά να χρειάζονται δυσθεώρητα ποσά για την «διάσωση» της, ακόμη το Διοικητικό Συμβούλιο φέρεται να μην έχει συνεδριάσει επί μήνες, οι ορκωτοί λογιστές για την χρήση του 2012 δεν έχουν φανεί ακόμη αν και έχει ληφθεί ανάλογη απόφαση ενώ και οικονομικά στοιχεία για την πραγματική κατάσταση της επιχείρησης δεν μπορούν να δοθούν σε κανέναν καθώς, όπως καταγγέλλεται, δεν λειτουργεί το λογιστήριο!

Με αυτές τις «καταγγελίες – τέρατα» παραιτήθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΠΑ κι όλοι αναμένουμε με μεγάλη αγωνία τις απαντήσεις που θα δοθούν από πλευράς της δημοτικής αρχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα