Ποινή φυλάκισης 14 μηνών για τον δήμαρχο Πολίχνης

Για παράβαση καθήκοντος κρίθηκε ένοχος ο πρώην δήμαρχος Πολίχνης, Κώστας Θεοδωρίδης, και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με 3ετή αναστολή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Ο πρώην δήμαρχος συνέχισε να αμείβει κανονικά υπάλληλο που είχε λήξει η σύμβασή του

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην δήμαρχος συνέχισε να απασχολεί και να αμείβει κανονικά έναν δημοτικό υπάλληλο, μετά τη λήξη της σύμβασης αορίστου χρόνου που είχε.

Παράλληλα, καταδικάστηκε επίσης

σε φυλάκιση 14 μηνών, με 3ετή αναστολή, και για την ίδια κατηγορία, ο πατέρας του πρώην υπαλλήλου που εργαζόταν ως εργοδηγός στο δήμο και απασχολούσε τον γιο του στον τομέα ευθύνης του. Μάλιστα, o κατηγορούμενος εργοδηγός, σύμφωνα με τη δικογραφία, ανέφερε καθημερινά τον γιο του στα παρουσιολόγια, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για την πληρωμή του από τον δήμο.

Παρότι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τη σε βάρος τους αποδιδόμενη πράξη, δεν κατάφεραν να πείσουν το δικαστήριο. Μετά την καταδικαστική απόφαση άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αντίθετα, το δικαστήριο αθώωσε για την ίδια υπόθεση τον προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Πολίχνης και την προϊσταμένη της διεύθυνσης διοίκησης προσωπικού του ίδιου δήμου.

The post Ποινή φυλάκισης 14 μηνών για τον δήμαρχο Πολίχνης appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα