Ποιοι μπήκαν στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ

Οι έρευνες για τη περιβόητη λίστα Λαγκάρντ συνεχίζονται τη στιγμή που οι οικονομικοί εισαγγελείς αναφέρουν πως «’Οταν θα αρχίσουν να ασκούνται οι πρώτες ποινικές διώξεις, αμέσως όλοι θα καταλάβουν γιατί “ξεχάστηκε” η λίστα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, οι έρευνες για τη λίστα, ο οποίες φέρονται να εντοπίζουν…λαβράκια, εξελίσσονται από δύο ανεξάρτητα κέντρα.

Το ένα είναι στο ΣΔΟΕ, όπου μια ομάδα πέντε στελεχών της υπηρεσίας εξετάζει από φορολογικής πλευράς τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, με τις πληροφορίες

να αναφέρουν ότι πρόκειται για επιχειρηματίες, γιατρούς, δικηγόρους, αλλά και για πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας, ενώ το δεύτερο κέντρο που εξετάζει τη λίστα Λαγκάρντ, είναι αυτό των οικονομικών εισαγγελέων κυρίων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη.

Η έρευνα αυτή που είναι και η πιο ουσιαστική, διεξάγεται πολύ προσεκτικά και σε βάθος, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο πως μεταξύ των προσώπων που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών, είναι μεταξύ άλλων:

- Σύζυγος πρώην υπουργού

- Πρώην γενικός γραμματέας υπουργείου

- Παιδιά γνωστού εκδότη

- Θείος κορυφαίου πολιτικού

- Πρόσωπο που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο σκάνδαλο της Proton Bank

- Πολύ γνωστός επιχειρηματίας

- Έλληνας επιχειρηματίας που πούλησε την καλή εποχή τις επιχειρήσεις του έναντι μεγάλου ποσού

- Κόρη γνωστού τραγουδιστή

Οι αρχές εκτιμούν ότι πίσω από τις συγκεκριμένες, αλλά και άλλες περιπτώσεις που προκύπτουν από τη λίστα, πιθανόν κρύβονται διαδρομές μαύρου χρήματος, ξέπλυμα ή και πολιτικό χρήμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα