Που τα βρήκαν που τα έσπασαν Βρούτσης- εταίροι

Κοινή συμφωνία για την δημιουργία δύο επιτροπών που θα καταπολεμήσουν την αδήλωτη και την ανασφάλιστη εργασία έκαναν το υπουργείο Εργασίας και οι κοινωνικοί εταίροι κατά τη διάρκεια της σημερινής τους συνάντησης και αποφάσισαν να αναλάβουν δράσεις για την απασχόληση των νέων.

Ωστόσο οι κοινωνικοί εταίροι διαφώνησαν με τον υπουργό ως προς την παρέμβαση του κράτους στον τρόπο αλλαγής του θεσμικού πλαισίου με τον οποίο θα καθορίζεται ο κατώτατος μισθός.

Για το γεγονός αυτό ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης διευκρίνισε ότι μπορεί η κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις των εταίρων, αλλά

το κράτος θα πρέπει να έχει πιο ουσιαστική συμμετοχή στον τομέα των διαπραγματεύσεων. Σε ότι αφορά στο θέμα της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής ο υπουργός επισήμανε, ότι η ηγεσία του υπουργείου «θα είναι αμείλικτη» στη πάταξη κάθε μορφής παραβατικότητας που εμπίπτει στις αρμοδιότητές του και προανήγγειλε νομοθετική παρέμβαση για την περαιτέρω θεσμική θωράκιση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος σημείωσε ότι η συνομοσπονδία δε δέχεται παρεμβάσεις από το υπουργείο και χαρακτήρισε άνισα και επώδυνα τα μέτρα που προωθούνται.
«Εμείς επιμένουμε ότι το ζήτημα αυτό αφορά τους εργοδότες και τους εργαζόμενους. Αφορά το πεδίο της συλλογικής αυτονομίας, που βάρβαρα καταπατήθηκε με την προηγούμενη νομοθετική παρέμβαση που μείωσε τον κατώτερο μισθό κατά 22% και για τους νέους μέχρι 25 ετών κατά 32%», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγόπουλος.
Ολοκληρώνοντας ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ επανέφερε στο τραπέζι των συζητήσεων την πρόταση του να υπάρξει διάλογος με τους εργοδότες προκειμένου να αποκατασταθεί το επίπεδο του κατώτατου μισθού στα επίπεδα που ήταν πριν από τη μείωση του 22%.

Keywords
Τυχαία Θέματα