Ρεχάγκελ: «Καταλαβαίνω 100% τι περνάει ο ελληνικός λαός»

«Καταλαβαίνω 100% τι περνάει ο ελληνικός λαός» αυτό δήλωσε ο τέως ομοσπονδιακός προπονητής της χώρας μας στην εφημερίδα «SportDay».
Ερωτηθείς αν φοβήθηκε μήπως η επίσκεψή του πλήξει την εικόνα που έχουν οι Έλληνες για τον ίδιο, τόνισε ότι ήρθε στην χώρα μας από αγνή πρόθεση και συμπλήρωσε πως δεν υπάρχει κάτι κακό σε όλη την ιστορία.

Ο Γερμανός τεχνικός μίλησε για τα παιδικά του χρόνια λέγοντας: «Το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσα δεν ήταν ακριβώς πλουσιοπάροχο. Μεγάλωσα μέσα στα ανθρακωρυχεία, καθότι αυτό ήταν το επάγγελμα του πατέρα μου. Πέρασα δύσκολα παιδικά χρόνια. Μέσα από

πολλές δοκιμασίες. Μην ξεχνάτε ότι έζησα τον πόλεμο. Όταν τελείωσε τα πάντα είχαν ισοπεδωθεί, δεν υπήρχε τίποτα όρθιο. Στην πορεία της ζωής μου στάθηκα τυχερός. Μακάρι να ζήσουν κι άλλοι όσες μεγάλες στιγμές έζησα εγώ στο ποδόσφαιρο».

Ο «Ρεχακλής» (το παρατσούκλι το απέκτησε από την παρουσία του στη χώρα μας) μίλησε και για την ιδιαίτερη θέση που έχει στη καρδιά του η χώρα μας. «Εδώ και πολλά χρόνια αισθάνομαι στην Ελλάδα σαν στο σπίτι μου. Έτσι ακριβώς ένιωσα όταν ήρθα. Ξέρω τα προβλήματα των Ελλήνων. Πιστέψτε με, όλη η Ευρώπη τα ξέρει και μάλιστα αναλυτικά. Και πώς να μην τα ξέρει, όταν όλος ο ευρωπαϊκός Τύπος παρουσιάζει λεπτομερή καθημερινά ρεπορτάζ με αριθμούς και στοιχεία για την κατάσταση και τις συνθήκες στην Ελλάδα. Και εφημερίδες διαβάζω και τηλεόραση βλέπω, γενικώς ενημερώνομαι για όλα. Κι όταν ακούω κάτι για την Ελλάδα δίνω διπλή και τριπλή βάση.»

Ο Γερμανός τεχνικός σχολίασε την κρίση και τις δύσκολες ώρες που περνά η Ελλάδα. «Καταλαβαίνω τον κόσμο της Ελλάδας. Τον καταλαβαίνω εκατό τοις εκατό. Είναι δύσκολη η κατάσταση. Το γεγονός ότι έχω περάσει κι εγώ δοκιμασίες στα παιδικά μου χρόνια με βοηθάει να αντιληφθώ έως ένα σημείο πώς είναι να αντιμετωπίζει προβλήματα ο κόσμος, χωρίς πάντως να συγκρίνω τη μια εποχή με την άλλη. Πάντα χρειάζεται να παλέψουμε για όλα τα προβλήματα που εμφανίζονται στη ζωή. Οι Έλληνες έχουν πάθος, μαχητικότητα και πείσμα και είμαι βέβαιος ότι αργά ή γρήγορα η χώρα θα μπορέσει να επανέλθει».

Keywords
Τυχαία Θέματα