Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Αρκαδία, νέα μέτωπα

Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές στην Αρκαδία και την Κορινθία, αν και εξακολουθεί να καίει το μέτωπο στην Ουρανούπολη, όπου να σημειωθεί πως η κατάσταση έχει βελτιωθεί. Αργά το απόγευμα της Πέμπτης ξέσπασαν δύο νέα μέτωπα σε δασική έκταση στα Χανιά και στο Νεοχώρι Δομοκού.

Στην Αρκαδία και στο Σπαθοβούνι Κορινθίας η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση αν και υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις. Το έργο της πυροσβεστικής δυσκολεύουν

αρκετά οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, όπως μέχρι στιγμής  οι η φωτιά κρατιέται μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Σοβαρότερη είναι η αναζωπύρωση της φωτιάς που έχει σημειωθεί από τα Μαλλωτά προς την Παλαιόχουνη, στην κατάσβεση της οποίας συμμετέχουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να την ελέγξουν.

Στο μέτωπο της Ουρανούπολης, η πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη στο Άγιος Όρος και επεκτάθηκε προς την Χαλκιδική, η κατάσταση είναι καλύτερη αλλά η πυρκαγιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο. Μέχρι στιγμής η πυρκαγιά δεν έχει πλησιάσει σε κατοικημένες περιοχές.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 40 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με 92 πυροσβέστες και 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τρία ελικόπτερα και τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη, εθελοντές, βυτιοφόρα και μηχανήματα Δήμων, ενώ το έργο της κατάσβεσης συνδράμει και ο Στρατός.

Η πυρκαγιά στο Παραδείσι της Ρόδου τέθηκε λίγη ώρα πριν υπό έλεγχο. Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες, 12 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

 Νέα πύρινα μέτωπα

Στο νομό Χανίων ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Δρακόνα. Επί τόπου  επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 8 άτομα πεζοπόρο και ένα ελικόπτερο.

Ακόμη, άλλη μία εστία εκδηλώθηκε στο Νεοχώρι Δομοκού όπου επιχειρούν 26 πυροσβέστες, 8 άτομα πεζοπόρο, ένα ελικόπτερο και 2 PZL.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα