Σικάγο: Χαιρετισμός Αβραμόπουλου σε ομογενείς

Σας μεταφέρω τον εγκάρδιο χαιρετισμό του Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Αντώνη Σαμαρά.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που είμαι ανάμεσά σας και θυμάμαι πάντοτε τις προηγούμενες συναντήσεις μας με τις όποιες δημόσιες ιδιότητές μου, όπως τότε που η Πόλις των Αθηνών και η Πόλις του Σικάγο υπέγραφαν ένα πρωτόκολλο συνεργασίας εγκαινιάζοντας μια σχέση που έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στην πόλη αυτή.

Η επίσκεψή αυτή γίνεται σε μια

στιγμή που η πατρίδα μας βρίσκεται στον πυρήνα, στην καρδιά μιας μάχης, μιας μεγάλης προσπάθειας, ενός αγώνα.

Βιώνουμε και εμείς έναν ιδιότυπο πόλεμο μόνο που αυτός δεν καταστρέφει κτήρια δεν σκοτώνει ανθρώπους.

Βιώνουμε έναν πόλεμο που όμως σκοτώνει κατακτήσεις, όνειρα και ελπίδες.

Αυτόν τον πόλεμο πρέπει να τον κερδίσουμε στο όνομα της πατρίδας και της κοινωνίας.

Γνωρίζω πώς νοιώθετε, γιατί καθημερινά είσαστε σε επαφή με τους συγγενείς και τους φίλους στην Ελλάδα. Νοιώθετε πικρία και απογοήτευση και μοιράζεστε συναισθήματα με τους δικούς σας ανθρώπους στην πατρίδα που σας προβληματίζουν και σας στεναχωρούν.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι σε πνεύμα ενότητας η κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας δίνει την μάχη καταγράφοντας τα πρώτα θετικά συμπεράσματα.

Η Ελλάδα μετά από καιρό αρχίζει να ανακτά την αξιοπιστία της στην Ευρώπη, να στηρίζεται.

Θέλω να πιστεύω ότι όλες αυτές οι θυσίες, οι πράγματι μεγάλες θυσίες στις οποίες υπόκειται ο ελληνικός λαός θα αποδώσουν. Η χώρα μας θα ξαναβρεί τον προσανατολισμό, το κύρος και την αυτοπεποίθησή της.

Αυτός είναι ο κοινός μας σκοπός και σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς.

Θέλουμε τους Έλληνες του Οικουμενικού Ελληνισμού κοντά μας. Τα μηνύματα που μας στέλνει η Ομογένεια είναι ενθαρρυντικά αλλά και οι ευθύνες οι δικές μας απέναντί τους μεγάλες.

Ήρθε η ώρα μέσα από την κρίση να ξαναχτίσουμε τις σχέσεις του Ομογενειακού Ελληνισμού με την Μητροπολιτική Ελλάδα, αναβαθμίζοντας μέσα από μια βαθιά μεταρρύθμιση το ΣΑΕ και ανοίγοντας δρόμους αλλά και δημιουργώντας ένα περιβάλλον φιλικό και φιλόξενο για την ισχυρή ομογενειακή επιχειρηματική κοινότητα και θα συμβάλλει στην ανάταση της οικονομίας, στην ανάπτυξη και την πρόοδο της πατρίδας μας.

Η Ελλάδα, παρά την κρίση, δεν παύει από το να είναι από τους βασικότερους παράγοντες σταθερότητας και ασφάλειας σε μια περιοχή, η οποία και πάλι εξελίσσεται σε εστία κρίσεως, όχι μόνο για την γειτονιά μας αλλά για ολόκληρο τον κόσμο. Η Ελλάδα είναι σταθερός και σταθεροποιητικός παράγοντας, έχει δύναμη, έχει παρουσία, έχει ρόλο, και συμμετοχή. Και δεν θα επιτρέψουμε στην οικονομική κρίση να στερήσει από την πατρίδα μας αυτόν τον σημαντικό ρόλο.

Ξαναβγάζουμε την Ελλάδα με υπερηφάνεια έξω.

Υπάρχει σχέδιο υπάρχει στρατηγική.

Η εξωτερική μας πολιτική επαναδραστηριοποιείται.

Και εδώ ο οικουμενικός ελληνισμός καλείται να συμβάλλει μέσα από τις οργανώσεις του και τις πρωτοβουλίες του.

Ξεχωριστή θέση έχουν οι σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Πορευόμασ

Keywords
Τυχαία Θέματα