Σημαντική αναφορά των NYT στο κλείσιμο της ΕΡΤ

Με εκτενέστατα ρεπορτάζ καλύπτουν το κλείσιμο της ΕΡΤ οι Times στη Νέας Υόρκης.

Η γνωστή εφημερίδα φιλοξενεί ρεπορτάζ που μιλούν για κλείσιμο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης από την κυβέρνηση και απολύσεις προσωπικού στα πλαίσια της εξυγείανσης των οικονομικών.

Στην εφημερίδα φιλοξενούνται οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου σύμφωνα με τις οποίες η ΕΡΤ κλείνει για να ανοίξει ξανά

με μειωμένο προσωπικο.

«Θα πρέπει να έρθουν να μας βγάλουν. Το θέμα δεν είναι να κρατήσουμε την ΕΡΤ στον αέρα, αλλά υπάρχει ζήτημα Δημοκρατίας», αναφέρει ο Νικόλας Τσιμπίδας, εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΡΤ.

«Έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο;», ρωτά με νόημα ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ. «Το έχεις ξαναδεί κάπου αλλού; Υπάρχει κάποιο προηγούμενο;».

«Μόνο στα απολυταρχικά καθεστώτα δεν υπάρχει δημόσια τηλεόραση και δημόσια έκφραση» αναφέρει ο αρχισυντάκτης Δημήτρης Καρανικόλας και προσθέτει «Γι’ αυτό είμαστε όλοι εδώ ακόμη για να προασπίσουμε το δικαίωμα στην ενημέρωση».

Το ρεπορτάζ ασχολείται και με τις απεργιακές κινητοποιήσεις που ακολούθησαν το κλείσιμο της ΕΡΤ ενώ ο δημοσιογράφο των NYT σημειώνει ότι μέχρι σήμερα οι διαδηλωτές συνήθιζαν να εκφράζουν την αντίθεσή τους στις αποφάσεις της κυβέρνησης, με μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας και έξω από τη Βουλή.

Πλέον για πρώτη φορά έξω από το Ραδιομέγαρο επικρατεί κοσμοσυρροή, σημειώνουν οι New York Times, ενώ σε όλη τη χώρα πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις αλληλεγγύης προς τους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα