Σοίμπλε: Η Ελλάδα ανακτά την ανταγωνιστικότητά της – Νιώθουμε σεβασμό για τις προσπάθειές σας

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά την πρώτη του ομιλία στην Ελλάδα τόνισε πως η κρίση στο ευρώ δεν έχει ακόμα ξεπεραστεί.

Παρόλα αυτά υπογράμμισε πως«Η Ελλάδα ανακτά την ανταγωνιστικότητά της» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σόιμπλε και τόνισε: «Νιώθουμε βαθύ

σεβασμό για τις προσπάθειές σας και αν τα καταφέρετε, θα τα έχουμε καταφέρει».

Η στρατηγική που ακολούθησαν από την αρχή της κρίσης οι Ευρωπαίοι έχει στόχο τη δημοσιονομική εξυγίανση, είπε ακόμη ο κ. Σόιμπλε, επισημαίνοντας ότι τα προγράμματα προσαρμογής απαιτούν βαθιές μεταρρυθμίσεις.

Ο Γερμανός υπουργός επεσήμανε επίσης πως η Ελλάδα και οι Έλληνες «βιώνουν χαλεπούς καιρούς», αλλά υπενθύμισε πως και η Γερμανία είχε βρεθεί σε μια αντίστοιχη θέση, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «πριν από δέκα χρόνια, οι Γερμανοί είμαστε οι ασθενείς της Ευρώπης».

Επιπλέον, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ διευκρίνισε ακόμη ότι η Γερμανία θα βοηθήσει την Ελλάδα, τονίζοντας ότι προτίθεται να επενδύσει χρήματα από τη στιγμή που θα λειτουργήσει το αναπτυξιακό ταμείο στη χώρα

Στην εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Creating the right environment for Growth» συμμετέχουν επίσης ο υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωνσταντίνος Χατζηδάκης.

«Κρυφτό» με τις κάμερες και τους δημοσιογράφους

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σόιμπλε μπήκε στο Χίλτον από την πίσω πλευρά, στην οδό Μιχαλακοπούλου, προκειμένου να αποφύγει τα φλας των φωτογράφων, ενώ ο Γερμανός υφυπουργός εργασίας Χανς Γιοακίμ Φούχτελ εισήλθε στο ξενοδοχείο από την μπροστινή πλευρά.

Στο Χίλτον βρίσκονται και Έλληνες πολιτικοί, όπως ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο υπ. Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα