Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την ΠΟΕ – ΟΤΑ την Παρασκευή

Σε στάση εργασίας προχωρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ την Παρασκευή, από τις 08:00 έως τις 12:00. Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απο το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου θα συζητηθεί η προσφυγή κατά του ν.4172/203 που επέβαλε τη διαθεσημότητα.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί για τις 9:00 και

η Ομοσπονδία καλεί όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ να δώσουν το παρών στο ΣτΕ, καταγγέλλοντας πως ο επίμαχος νόμος «απολύει μέσω διαθεσιμότητας και δήθεν αξιολόγησης χιλιάδες εργαζόμενους, μεταξύ των οποίων και τους δημοτικούς αστυνομικούς, διαλύει υπηρεσίες στους ΟΤΑ εξυπηρετώντας το σχέδιο εκχώρησής τους σε ιδιώτες και εν τέλει επιβαρύνει τους πολίτες».

Σύμφωνα με την ΠΟΕ – ΟΤΑ, «οι διατάξεις του νόμου 4172/2013 είναι αντίθετες στο Σύνταγμα, αφού οι δημοτικοί αστυνομικοί είναι μόνιμοι και οι υπηρεσίες από τις οποίες απομακρύνθηκαν όχι μόνο δεν έπαψαν να λειτουργούν αλλά το αντικείμενό τους ανατέθηκε με παράνομες διαδικασίες σε άλλες υπηρεσίες, όπως αντίθετες στο Σύνταγμα είναι και οι διαδικασίες μετάταξής τους σε μη οργανικές-μη θεσμοθετημένες θέσεις».

The post Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την ΠΟΕ – ΟΤΑ την Παρασκευή appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα