Στο 1 δισ. το πλεόνασμα – Μοιράζουν 17,5 εκατ. ευρώ από σκάνδαλα σε ευπαθείς ομάδες (Βίντεο)

Πάνω από 1 δισ. ευρώ θα είναι τελικά το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών, ξεπερνώντας κατά πολύ τις επίσημες προβλέψεις που μιλούσαν για 813 εκατ. ευρώ.

Αν τελικά αυτό επικυρωθεί τον Απρίλιο και από τη EUROSTAT, της οποίας είναι και η κρίσιμη απόφαση, τότε η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να μοιράσει περίπου 700 εκατ. ευρώ σε ευπαθείς ομάδες, λίγο πριν πάνε οι πολίτες στις κάλπες του Μαΐου.

Αυτό που έρχεται

να ενισχύσει την υποψία όσων δεν αποκλείουν τον εκλογικό αιφνιδιασμό και το στήσιμο τριπλών καλπών των Μάιο, είναι η σημερινή σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών όπου οι κ.κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Άδωνις Γεωργιάδης και Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσαν ότι θα διατεθούν τα περίπου 17,5 εκατ. ευρώ που έχουν καταθέσει στον ειδικό λογαριασμό οι κατηγορούμενοι για μεγάλα σκάνδαλα (σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Κάντας κατέθεσε άλλες 230.000 ευρώ). Έτσι, περίπου 13 εκατ. ευρώ θα διατεθούν -θα σταλεί ειδική εγκύκλιος στα νοσοκομεία- για τη κάλυψη τακτικών χειρουργείων σε ανασφάλιστους (τα έκτακτα χειρουργεία ούτως ή άλλως καλύπτονται), ενώ τα υπόλοιπα θα διατεθούν για τις στεγαστικές ανάγκες περίπου 3.000 φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και για την αγορά υπολογιστών για τυφλούς μαθητές.

Από την άλλη, το υπουργείο Οικονομικών διαμηνύει ότι σε κάθε περίπτωση η διαπραγμάτευση με την τρόικα δεν θα καταλήξει σε νέα φορολογικά μέτρα και συγκεκριμένα στη κατάργηση των φοροαπαλλαγών που έχουν απομείνει, συμπληρώνοντας ότι τα μέτρα που προτείνει η ελληνική πλευρά και τα οποία δεν ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ, αφορούν σε διαρθρωτικές παρεμβάσεις κυρίως στη περιοχή του Δημοσίου.

The post Στο 1 δισ. το πλεόνασμα – Μοιράζουν 17,5 εκατ. ευρώ από σκάνδαλα σε ευπαθείς ομάδες (Βίντεο) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα